XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρύζι αργεντίνικο


15 Ιουλίου 2013

Με κόκκινα φασόλια, γαρίδες και τσίλι.

Υλικά:

  • 4 φλιτζ. βρασμένο ρύζι σπυρωτό
  • 350 γρ. γαρίδες
  • 400 γρ.  τοματάκια ψιλοκομμένα
  • λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κόκκινα φασόλια (κονσέρβας), πλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο λάδι

Διαδικασία:

Σοτάρετε τις γαρίδες με λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτετε τα τοματάκια, τα φασόλια, το τσίλι και λίγο μαϊντανό. Αφήνετε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει για 15'. Αφού βάλετε αλάτι και πιπέρι, ρίχνετε μέσα το έτοιμο ρύζι. Ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη!