XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πένες με καπνιστό ζαμπόν


26 Ιουλίου 2013

Ζυμαρικά πένες με καπνιστό ζαμπόν και μοτσαρέλα.

Υλικά:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ. τοματάκια ψιλοκομμένα
  • μερικές κουταλιές πελτέ τομάτας
  • 325 γρ. ζυμαρικά πένες
  • 250 γρ. καπνιστό ζαμπόν σε κύβους
  • 75 γρ. τυρί μοτσαρέλα σε κύβους
  • 50 γρ. πράσινες ελιές
  • 50 γρ. μαύρες ελιές
  • λίγη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία:

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3'. Προσθέτετε το σκόρδο και αφού χαμηλώσετε τη φωτιά τα σοτάρετε μαζί για 2' να μαλακώσουν. Κατόπιν, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα τοματάκια, τον πελτέ τομάτας, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για 10', ώσπου να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε στη σάλτσα το ζαμπόν, τη μοτσαρέλα και τις ελιές. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 5'. Αφού στραγγίσετε τα ζυμαρικά, ρίχνετε λίγο πιπέρι και από πάνω τη σάλτσα και λίγη παρμεζάνα.

Καλή όρεξη!