XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μους φράουλα


1 Σεπτεμβρίου 2013

Με μπισκοτάκια αμυγδάλου!

Υλικά:

  • 450 γρ. φράουλες
  • 125 γρ. μπισκότα αμυγδάλου
  • 75 ml γλυκό κρασί
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 λεμόνι
  • 140 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 ασπράδια αυγού

Διαδικασία:

Ανακατεύετε τα μπισκότα με τα κομμάτια φράουλας και τα περιχύνετε με 2 κ.σ. κρασί. Ανακατεύετε το υπόλοιπο κρασί με τη ζάχαρη και το κονιάκ και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού. Αφού χτυπήσετε καλά την κρέμα γάλακτος, ρίχνετε το προηγούμενο μείγμα  του κρασιού και κατόπιν τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα. Προσθέτετε τα μπισκότα και τις φράουλες και ανακατεύετε καλά. Βάζετε τη μους στο ψυγείο σκεπασμένη για 2 ώρες, πριν τη σερβίρετε.

Καλή όρεξη!