Ο χρόνος είναι πολύτιμος και ειδικά ο ελεύθερος χρόνος που τείνει να γίνει σπάνιος.
Παρ' όλα αυτά με καλή οργάνωση και τηρώντας τα 3 είδη χρόνου της οικογένειας, θα καταφέρετε να έχετε λιγότερους καβγάδες και εντάσεις στο σπίτι αλλά και μια πιο δεμένη σχέση.
Ποια είναι λοιπόν τα 3 είδη του χρόνου;
• Χρόνος που περνάτε όλοι μαζί: Προσπαθήστε να κάνετε κάτι διασκεδαστικό οικογενειακώς. Την ώρα που ετοιμάζεται το βραδινό σας, συνήθως ο σύζυγος σας θα βλέπει τηλεόραση, τα παιδιά στο δωμάτιο τους θα παίζουν ή θα διαβάζουν. Προτείνετε τους λοιπόν να σας βοηθήσουν στην κουζίνα. Η συνεργασία και ο χρόνος που θα περάσετε όλοι μαζί, θα σας φέρει πιο κοντά. Ακόμα, κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού μπορείτε να συμβουλεύσετε τα παιδιά σας για ένα κοινωνικό θέμα, για τις αξίες ή τις αρχές που θέλετε να υιοθετήσουν στη ζωή τους. Δείτε μια ταινία, με ανάλογο θέμα, διαβάστε ένα άρθρο και συζητήστε το. Να θυμάστε πως δεν κάνετε κήρυγμα, ούτε επιβάλλεται την άποψη σας. Απλά ενημερώνετε τα παιδιά για τα δικά σας πιστεύω. Οποιαδήποτε προσπάθεια για την επιβολή της άποψή σας, θα προκαλέσει αντιδράσεις από την μεριά των παιδιών. Η συζήτηση θα έχει την προσωπική σας τοποθέτηση και όχι την μορφή κηρύγματος ή κριτική.
• Προσωπικός Χρόνος: Είναι ο χρόνος κατά τον οποίο δεν είναι αναγκαίο να σχετιστείτε με κανένα άλλο άτομο. Είναι ο δικός σας χρόνος, οπού μπορείτε είστε μόνοι, να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας, τις ιδέες σας, και να χαλαρώσετε. Ο προσωπικός χρόνος είναι απαραίτητος για όλα τα μέλη της οικογένειας. Μιλήστε με τον σύντροφό σας για να οργανώσετε τις υποχρεώσεις έτσι ώστε να εξασφαλίσετε προσωπικό χρόνο και για τους δυο σας. Μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να βρείτε χρόνο διότι οι απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι πολλές αλλά προσπαθήστε έστω μια φορά την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να αποφορτίζεστε συναισθηματικά.
• Χρόνος ένας προς ένα: Είναι ο χρόνος για είστε μόνος ή με ένα άλλο άτομο. Η ποιότητα των σχέσεων χτίζεται κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου. Οι γονείς και τα παιδιά χρειάζονται αυτόν το χρόνο μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού μπορείτε να διασκεδάσετε, να μιλήσετε για διάφορα θέματα που σας απασχολούν. Προσπαθήστε να μην μένετε στο σπίτι διότι είναι συναισθηματικά φορτισμένο. Τι κερδίζετε από το χρόνο αυτό; Δένεστε με το παιδί σας περισσότερο. Νιώθει ασφάλεια αλλά και εμπιστοσύνη.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.