Ένας νόστιμος, διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψετε τις φακές.
Υλικά:
- 225 γρ. φακές
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. καρότα, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 2 λιαστές τομάτες, ψιλοκομμένες
- 125 ml λευκό κρασί
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία:
Καθαρίζετε τις φακές και τις ξεπλένετε με κρύο νερό. Τις βράζετε σε ένα κατσαρολάκι και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και της αφήνετε να σιγοβράσουν για 30' ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αλλά να παραμείνουν λίγο al dente. Τις στραγγίζετε και κρατάτε το ζουμί. Bάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το ψιλοκομμένο καρότο, σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε για 15' ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Προσθέτετε το ζαμπόν και σοτάρετε για άλλα 5-6'. Ρίχνετε την πάπρικα, το κρασί, τις λιαστές τομάτες, ανακατεύετε και αφήνετε για 5-6'. Ρίχνετε μέσα 150 ml από το ζουμί που κρατήσατε, τον μαϊντανό, 1 ½ κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν για άλλα 5-6'.
Καλή όρεξη!
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.