Κοτόπουλο με δεντρολίβανο

Τετάρτη 4 Δεκέμβριος 2013

Νόστιμο και εύκολο. Συνοδεύεται εξαιρετικά με πουρέ.

Υλικά:

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
  • 1 κουτ. της σούπας δεντρολίβανο
  • 4 κουτ. της σούπας σόγια σος
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 μικρό κουνουπίδι
  • 1 φλ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουτ. της σούπας κάππαρη
  • 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Διαδικασία:

Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το δεντρολίβανο, το κρασί της σόγια σος. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα έχοντας σκεσπασμένη την κατσαρόλα για 7-8 λεπτά ακόμη. Σε αλατισμένο νερό που μόλις έχει πάρει βράση ρίχνετε το κουνουπίδι. Το βράζετε για 10 λεπτά περίπου, το στραγγίζετε και χωρίζετε τα μπουκετάκια του. Χτυπάτε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι και περιχύνετε με το ντρέσινγκ αυτό το κουνουπίδι. Γαρνίρετε με τις ελιές και την κάππαρη και το σερβίρετε με το κοτόπουλο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.