XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θα με βοηθήσεις να γράψω γράμμα στον Αϊ Βασίλη;


17 Δεκεμβρίου 2013

228256_367130953382660_80082775_n_large.jpg

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται πως μπορούν να διαχειριστούν το θέμα αυτό. Υπάρχει ή όχι; 

Τα παιδιά περιμένουν σχεδόν όλο το χρόνο την άφιξη του αγαπημένου τους  Αϊ Βασίλη. Είναι μια στιγμή μοναδική για εκείνα αλλά και για τους γονείς. Το σημαντικό όμως στην διατήρηση αυτού του "μύθου" ή το "ψέμα" όπως συνηθίζουν να λένε πολλοί ενήλικες, είναι η ενίσχυση της φαντασίας. Τα παιδιά έχουν μεγάλη ανάγκη να φτιάξουν διάφορα σενάρια με τη φαντασία τους. Δημιουργούν εικόνες για το πού μένει, πώς καταφέρνει να μοιράσει τα δώρα σε μία βραδιά, πώς πετάει το έλκηθρό του κτλ. τα βοηθάει να διατηρήσουν την παιδικότητα τους.

Η ύπαρξή του Αϊ Βασίλη μοιάζει περισσότερο με μια ανάγκη που δεν έχει ηλικία και αυτό είναι το μαγικό. Μικροί και μεγάλοι θα θέλαμε να ήταν αλήθεια αυτό και να μας γέμιζε κάποιος τις κάλτσες μας με δώρα. Μπορεί πολλοί γονείς σήμερα να νιώθουν άσχημα λόγω των οικονομικών συνθηκών καθώς δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στο ρόλο του Αϊ Βασίλη. Όμως, το δώρο δεν έχει συγκεκριμένο κόστος. Τα παιδιά δεν περιμένουν τεράστια κουτιά με υπέροχα περιτυλίγματα. Τους αρκεί αυτή η μαγεία και να βρουν στις κάλτσες τους κάτι συμβολικό. Απλά, για να νιώσουν ξεχωριστά και πως ο Αϊ Βασίλης ξέρει ότι είναι καλά παιδιά και δεν τα έχει ξεχάσει.

Επίσης, υπάρχουν πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες που περιμένουν κι εκείνοι τον Αϊ Βασίλη. Περιμένουν ένα χαμόγελο και μια γλυκιά κουβέντα. Είναι σημαντικό να τους επισκεφτείτε. Πηγαίνετε λοιπόν με τα παιδιά σας και δείξτε τους το αληθινό νόημα της αγάπης και της προσφοράς.

Συνεπώς, βοηθήστε τα παιδιά σας να γράψουν το γράμμα τους και να ζητήσουν αυτά που θέλουν. Μπορείτε να το ταχυδρομήσετε για να ζήσουν όλη την μαγεία ή να το αφήσετε κάτω απ΄το δέντρο προκειμένου εκείνος να το δει και να αφήσει το δώρο.

Δεν είναι κακό να ζούμε αυτό το "ψέμα" όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε. Δεν είναι ψέμα άλλωστε. Υπήρχε ο Αϊ Βασίλης και συνεχίζουμε την παράδοση στην μνήμη του. Ζήστε την μαγεία των Χριστουγέννων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.