Αντί για παρμεζάνα μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη σκληρή φέτα.
Υλικά:400 γρ. κριθαράκι μέτριο 400 γρ. σπαράγγια φρέσκα 4 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί 5 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Διαδικασία:Πλένετε και καθαρίζετε τα σπαράγγια. Κρατάτε τις μύτες για γαρνίρισμα και ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κριθαράκι. Μετά από 1-2 λεπτά χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε σιγά-σιγά κουταλιές ζωμού. Μετά από 2 φλιτζάνια ζωμού, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και το κρασί. Συνεχίζετε να ανακατεύετε και να προσθέτετε το ζωμό μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να χυλώσει. Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με τις μύτες από τα σπαράγγια, την τριμμένη παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: Συνταγές της στιγμής