XΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόσο θα πρέπει να σας επηρεάζουν οι συμβουλές των άλλων;


29 Απριλίου 2014

Το διαβάσαμε στο 4moms.gr.

Δεν προλάβατε να γίνετε γονιός κι αρχίζετε να παίρνετε αυτόκλητες συμβουλές για την ανατροφή του παιδιού σας. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι έχουν το δικαίωμα να σας συμβουλέψουν για αυτό. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και απο αγνώστους και μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτές τις καταστάσεις.

1. Χαμόγελο κι ευχαριστώ

Πολλές φορές δεν αξίζει να ασχοληθείτε με αυτούς τους ανθρώπους. Η καλύτερη επιλογή σας είναι να χαμογελάσετε και να πείτε ευχαριστώ. Δεν χρειάζεται να ακούσετε τι λένε ή να ακολουθήσετε τις συμβουλές τους. Χαμογελώντας και λέγοντας ευχαριστώ, είναι ένας εύκολος τρόπος για να τους ξεφορτωθείτε.

2. Ο παιδίατρος

Υπάρχουν φορές που πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια δοκιμασμένη στρατηγική. Λειτουργεί ιδιαίτερα καλά με τους φίλους και την οικογένεια που μπορεί να αισθάνονται ότι έχουν περισσότερα δικαίωματα στην ανατροφή των παιδιών σας. Λέγοντάς τους ότι ακολουθείτε τις συμβουλές του παιδιάτρου σας είναι πραγματικά ένα ατού. Τι μπορούν να πουν μετά απο αυτό; Οι παιδίατροι είναι οι ειδικοί.

3. Είστε καλυμμένη

Δεν υπάρχει πρόβλημα να πείτε, πως χειρίζεστε μια χαρά την κατάσταση. Βασικά λέτε, «Σας ευχαριστώ, αλλά έχω αυτό». Είναι ένας ωραίος τρόπος για να τους υπενθυμίσετε πως η συμβουλή τους δεν είναι απαραίτητη. Αυτό σαν επιλογή δεν θα έπρεπε να υπάρχει, αλλά επειδή μερικοί δεν καταλαβαίνουν διαφορετικά…

4. Αλλαγή θέματος

Μερικές φορές, χρειάζεται απλά να αλλάξετε το θέμα. Ρωτήστε από που πήραν το υπέροχο πουλόβερ τους ή να τους πείτε εσείς πόσο ωραίο είναι το καινούριο τους αυτοκίνητο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα ξεκινήσει μια εντελώς νέα συζήτηση. Είναι μια πολύ ωραία τακτική για να χρησιμοποιήσετε.

5. Υπενθυμίστε τους

Υπάρχουν και οι φορές που μάλλον θα πρέπει να υπενθυμίσετε στους ανθρώπους ότι είστε ο γονέας του παιδιού. Τις περισσότερες φορές, αυτό θα συμβεί με την οικογένεια και τους φίλους σας και όχι με τους ξένους. Οι ξένοι συνήθως δεν το παρατραβάνε. Δεν αξίζει τον κόπο να αναστατωθείτε με έναν ξένο που δεν θα δείτε ποτέ ξανά. Αλλά κάποιος κοντά σας, μπορεί να χρειάζεται υπενθύμιση ότι το παιδί είναι δικό σας και ξέρετε καλύτερα.

Εσείς ποιος πιστεύετε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να χειριστείτε μια τέτοια κατάσταση;

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.