ΖΩΔΙΑ

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που πιστεύουμε στα ζώδια;


JTeam

1 Σεπτεμβρίου 2022

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που πιστεύουμε στα ζώδια;
pexels
Η ανάγκη του ανθρώπου για αστρολογία και προβλέψεις, μετρά πολλές χιλιετίες στην ανθρωπότητα. Είναι άραγε τυχαίο;

Είναι ένα ερώτημα δύσκολο να απαντηθεί, παρότι πρόκειται για μια από τις πιο αρχαίες επιστήμες. Η αστρολογία μετρά πολλές χιλιετίες στην ανθρωπότητα, αφού αναφορές σε πλανήτες και ζώδια υπάρχουν από την αρχαιότητα και μάλιστα σε διάφορους πολιτισμούς. Έντονες επιρροές από την αστρολογία είχαν και οι Αιγύπτιοι, αρχαίοι Έλληνες, Παλαιστίνιοι και Κινέζοι.

Αξίζει κάπου εδώ να σημειωθεί, πως η βάση των ζωδίων και οι ημερομηνίες που έχουν οριστεί έτσι όπως τις γνωρίζουμε σήμερα, έχουν ελληνικές βάσεις.

Ο τρόπος που κινούνται οι πλανήτες, αλλά και το σε ποια θέση ακριβώς βρίσκονται... φαίνεται η ενέργεια τους να επηρεάζει τις ανθρώπινες συμπεριφορές και καταστάσεις. Όσα χρόνια και αν έχουν περάσει, η ανάγκη του ανθρώπου να γνωρίζει για τα άστρα και τα ζώδια, δεν εξαλείφεται, αντιθέτως θα λέγαμε. Ποιος είναι λοιπόν ο πραγματικός λόγος για τον οποίο διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε σχετικά με την αστρολογία και τα ζώδια;

Η αστρολογία είναι ένας μηχανισμός αντιμετώπισης της πραγματικότητας. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα δημιουργεί και μια άνεση/ ανακούφιση, αφού δίνει μια "πρώτη μάτια", για το πως θα εξελιχθούν οι επόμενες ημέρες και μήνες.

Δίνει μια αίσθηση ελέγχου

Το άγνωστο πολλές φορές τρομάζει και δημιουργεί άγχος και ανασφάλεια. Διαβάζοντας όμως προβλέψεις, οι οποίες έχουν μια βάση, ανάλογα για παράδειγμα με το πως κινούνται οι πλανήτες, αν είναι ανάδρομοι κλπ, δίνουν μια αίσθηση ελέγχου, αφού προϊδεάζουν και προειδοποιούν για τυχόν αλλαγές και δυσκολίες. Έτσι τα άτομα νιώθουν περισσότερη σιγουριά για το τι τους περιμένει, αλλά και τι ψυχολογία να έχουν.

Λειτουργεί ως τρόπος να κατανοήσουμε την ταυτότητά μας

Σε αυτό μάλιστα συμφωνούσε και η Jennifer Freed, ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, η οποία θεωρούσε την αστρολογία ως ένα εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι, για να «αναπτύσσουν τα μοναδικά τους δώρα και να το χρησιμοποιήσουν για επιβεβαίωση και ενθάρρυνση».

Είναι δύσκολο να διαχειριστείς την ασάφεια

Η αστρολογία και η πρόβλεψη στα ζώδια, αρέσει πραγματικά σε όσους έχουν μια δυσκολία στο να διαχειρίζονται καταστάσεις που δεν γνωρίζουν και η ασάφεια τους προκαλεί στρες. Εκεί έρχεται η αστρολογία και τους προσφέρει μια αίσθηση σταθερότητας μπροστά στην αβεβαιότητα του κόσμου. Οι άνθρωποι άλλωστε, έχουν μια βαθιά επιθυμία να κατανοήσουν τον κόσμο. Εάν μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει γύρω σας, μπορείτε να πάρετε καλύτερες αποφάσεις για εσάς και την οικογένειά σας. Αυτή είναι μια τακτική επιβίωσης.

Τέλος χρειάζεται να διευκρινιστεί ότι η αστρολογία θεωρείται ως ψευδοεπιστήμη, και όχι αποδεδειγμένη επιστήμη. Κάπως έτσι γίνεται ένα ακόμα διασκεδαστικό και αβλαβές εργαλείο για να εμπλακείτε και να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το ζώδιό σας, τη σχέση σας, το μέλλον, τα οικονομικά, τους φίλους αλλά και τους καρμικούς ή τοξικούς σας συνδυασμούς.