ΖΩΔΙΑ

Ποια ζώδια δεν είναι μονογαμικά – Είναι ανοιχτοί στην ιδέα των πολλαπλών σχέσεων


JTeam

28 Μαρτίου 2024

Δύο γυναίκες, ένας άντρας
© Freepik
Στους δύο χωρεί και τρίτος αν ανήκεις σε ένα από αυτά τα ζώδια

Το πιο συνηθισμένο μοτίβο είναι δύο άνθρωποι που βγαίνουν ραντεβού, μπαίνουν σε σχέση, μετακομίζουν μαζί και ίσως παντρεύονται ή αποκτούν οικογένεια. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που βρίσκονται σε σχέση με περισσότερους από έναν ανθρώπους κάθε φορά και οι στατιστικές δείχνουν ότι η πολυγαμία φαίνεται πως γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Στο TikTok εμφανίζονται διαρκώς ζευγάρια τριών ατόμων που μοιράζονται κοινή ζωή και λύνουν απορίες στους χρήστες για τη σχέση τους. Στην εφαρμογή Feeld υπήρξε 500% αύξηση την τελευταία 3ετία στον αριθμό των χρηστών που γράφουν στο προφίλ τους «ηθικά μη μονογαμικός» ή «πολυγαμικός». Ακόμη, το 33% των χρηστών στο OkCupid το 2024 δήλωσαν ότι θα τους ενδιέφερε να δοκιμάσουν μια ανοιχτή σχέση, ενώ υπάρχει ακόμη και ριάλιτι που λέγεται «Couple to Throuple» με ζευγάρια δύο ατόμων που ψάχνουν να προσθέσουν ένα τρίτο άτομο στη σχέση τους.

Έχοντας αυτά κατά νου, ας δούμε ποια ζώδια διαθέτουν χαρακτηριστικά που τα κάνουν πιο προσκείμενα στην πολυγαμία. Πάντα με εξαιρέσεις, φυσικά.

Ποια ζώδια δεν είναι μονογαμικά

Δίδυμοι

Ως κοινωνικό ζώδιο του αέρα με κυβερνήτη τον Ερμή -τον πλανήτη της επικοινωνίας-, οι Δίδυμοι λατρεύουν το φλερτ και τις διασκεδαστικές συζητήσεις. Καθώς αναζητούν διαρκώς την πνευματική διέγερση, έχουν περισσότερες πιθανότητες να τη βρουν σε περισσότερους από έναν συντρόφους. Οι Δίδυμοι συνήθως βαριούνται ακολουθώντας την πεπατημένη, οπότε μια αντισυμβατική σχέση τριών ατόμων θα τους προκαλούσε ενθουσιασμό, ενώ γυρνώντας σπίτι σε δύο συντρόφους θα εξασφάλιζαν ότι αν ο ένας είναι απασχολημένος, ο άλλος θα τους δώσει την προσοχή που αποζητούν.

Τοξότης

Ο Τοξότης είναι ζώδιο της φωτιάς που λατρεύει τη διασκέδαση και έλκεται από μη παραδοσιακούς τρόπους ζωής, συμπεριλαμβανόμενου του να βγαίνει με περισσότερα από ένα άτομα κάθε φορά. Δύσκολα πείθεται από το «παραμύθι» του «βρίσκω τον πραγματικό έρωτα και ζούμε μαζί για πάντα». Αντιθέτως, είναι πρόθυμος να βρει πολλούς έρωτες. Κυβερνήτης του είναι ο Δίας που σημαίνει ότι έχει πολύ πάθος για ζωή. Όπως και ο θεός Δίας, όμως, αυτό σημαίνει ότι δεν θα βάλει περιορισμούς στον εαυτό του και στην επιθυμία του για τους άλλους. Για έναν Τοξότη είναι σίγουρα πιο εύκολο να είναι ελεύθερος και να ζει τη ζωή του ή να έχει πολλούς συντρόφους, παρά να βρίσκεται σε μονογαμική σχέση.

Υδροχόος

Ο Σκορπιός ή οι Ιχθείς θα ζήλευαν σε μια πολυγαμική σχέση, ο Ταύρος και ο Παρθένος δεν θα είχαν καν την ενέργεια να ασχοληθούν με περισσότερα από ένα άτομα. Ο Υδροχόος, όμως, έχει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για να ερωτευτεί δύο (ή και περισσότερους) ανθρώπους ταυτόχρονα. Ο Υδροχόος δεν νιώθει παραμελημένος αν ο σύντροφός του δεν έχει χρόνο για εκείνον, δεν υπάρχει ίχνος ζήλιας στον οργανισμό του και για αυτό δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να βρεθεί σε μια σχέση τριών ατόμων -υπάρχει χώρος για όλους. Με Κυβερνήτη τον Ουρανό, τον πλανήτη της έμπνευσης και της αλλαγής, ο Υδροχόος δε θα μπορούσε παρά να είναι ανοιχτόμυαλος στον τρόπο που χειρίζεται τις καταστάσεις. Ειδικά όταν πρόκειται για την ερωτική του ζωή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το ζώδιό σας, τη σχέση σας, το μέλλον, τα οικονομικά, τους φίλους αλλά και τους καρμικούς ή τοξικούς σας συνδυασμούς.