ΖΩΔΙΑ

Οι «σκληρές» αλήθειες που δεν θέλει να ακούσει κάθε ζώδιο


JTeam

15 Μαΐου 2024

Γυναίκα με καπέλο και κινητό
© Freepik
Λουτρό ειλικρίνειας και όποιος αντέξει

Κριός

Κριέ, δε θέλεις να το ακούσεις, το ξέρουμε αλλά πρέπει να συμβιβαστείς και να συνεργαστείς καλύτερα με τους άλλους. Ενώ ευδοκιμείς όταν είσαι ανεξάρτητος, πρέπει να μάθεις πώς να «παίζεις όμορφα» με τους άλλους, ειδικά αν αισθάνεσαι εξαντλημένος, φίλε. Σίγουρα, είσαι γεννημένος ηγέτης, αλλά συχνά προσπαθείς να κάνεις τα πάντα μόνος σου και αυτό ισχύει και για τη δουλειά και για τη ζωή γενικότερα. Μπορεί να νομίζεις ότι τα πας τέλεια, αλλά στην πραγματικότητα είσαι πολύ κουρασμένος και παίζει να έχεις αυταπάτες από την εξάντληση. Αν αποδεχθείς ότι δεν έχεις όλες τις απαντήσεις, μπορείς να πετύχεις ακόμη περισσότερα σε συντονισμό με άλλους, επιδεικνύοντας παράλληλα και τις εντυπωσιακές ηγετικές σου ικανότητες.

Ταύρος

Ως ζώδιο της Γης που κυβερνά η Αφροδίτη, είναι εύκολο για σένα Ταύρε να έχεις μια ουτοπική άποψη για τη ζωή. Δεν είναι ασυνήθιστο να περνάς την ημέρα σου χωρίς να γνωρίζεις τι συμβαίνει γύρω σου, μερικές φορές σε σημείο που οι άλλοι αναρωτιούνται αν τους ακούς καν. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να απολαμβάνεις την ομορφιά του φυσικού κόσμου, αλλά είναι επίσης σύνηθες για τους Ταύρους να εμμένουν σε αυτή την οπτική τόσο απόλυτα που να χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα. Για να αισθάνεσαι πιο προσγειωμένος -που μερικές φορές είναι απαραίτητο-, πρέπει να «σκάψεις» τη βαρετή πλευρά της ζωής ή έστω να αναγνωρίσεις ότι υπάρχει. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να φτάσεις σε μια πληρέστερη κατανόηση του κόσμου. Με λίγα λόγια, πάτα και λίγο γη.

Δίδυμοι

Δίδυμε, είναι σχεδόν αδύνατο για εσένα να πάρεις αποφάσεις και το γνωρίζεις. Αντί να καλέσεις αμέσως τη μαμά σου ή τον κολλητό όποτε χρειάζεται να κάνεις μια επιλογή, κάνε μια παύση, άραξε και προσπάθησε να επιλέξεις μόνος σου. Οι Δίδυμοι εκτιμούν την ασάφεια και είναι ανοιχτόμυαλοι, αλλά αυτό μπορεί και να σκορπίσει τις σκέψεις τους οδηγώντας τους σε «παράλυση της ανάλυσης». Όσο περισσότερο ακούς και τις δύο πλευρές του εγκεφάλου σου, τόσο περισσότερο μπορεί να μπερδεύεσαι, κοινώς να σου «στρίψει». Προφανώς είναι πιο εύκολο να παίρνεις κάποιος άλλος τις αποφάσεις αντί για εσένα, αλλά πρέπει να «αγκαλιάσεις» τη διττή σκέψη σου, να εμπιστευτείς ότι έχεις δει και τις δύο πλευρές μιας ιστορίας εξίσου καλά και μετά να κάνεις την επιλογή σου. Όσο πιο συχνά το κάνεις, τόσο πιο εύκολο θα είναι. Ωρίμασε λέμε.

Καρκίνος

Καρκίνε, θεώρησε αυτές τις προτάσεις τη δικαιολογία σου για να βγείς έξω από τη ζώνη άνεσής σου. Ως ζώδιο του νερού που κυβερνάται από το φεγγάρι, είσαι σε βαθιά επαφή με τα συναισθήματά σου και εκτιμάς την ασφάλεια περισσότερο από όλα. Αυτό μπορεί, όμως, να σημαίνει επίσης ότι είναι δελεαστικό να μείνεις μέσα σε μια «ζεστή φούσκα». Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν Καρκίνο να είναι λίγο τσιγκούνης με το χρόνο και την ενέργειά του, προκειμένου να μην ξεβολευτεί. Και όμως, την ίδια στιγμή, θα αναρωτιέσαι γιατί νιώθεις αποκομμένος και δεν φαίνεται να διασκεδάζεις ποτέ. Πρέπει να αναγνωρίσεις πότε έχεις χτίσει έναν σταθερό εσωτερικό κόσμο και μετά να βγεις έξω και να πετύχεις σπουδαία πράγματα. Ξεκούνα λέμε και βγεις να μιλήσεις σε κανάν άνθρωπο. Μην ανησυχείς, η χουχουλιάρικη γωνιά σου θα είναι εκεί όταν επιστρέψεις.

Λέων

Οι Λέοντες κυβερνώνται από τον ήλιο και παίρνουν αξιοθαύμαστα ρίσκα για να εκφραστούν δημιουργικά. Αυτές οι εκφραστικές δραστηριότητες πηγάζουν από το εσωτερικό παιδί του Λέοντα, που θέλει να βιώσει τη χαρά της ζωής. Αρκετά σου χαϊδέψαμε τα αυτιά, όμως, πάμε να πούμε και αλήθειες. Αυτό που συχνά ξεκινά ως διασκεδαστικό μετατρέπεται γρήγορα σε κάτι που τελικά παίρνεις πολύ σοβαρά και πριν το καταλάβεις, ο εγωισμός σου «πιάνει τιμόνι» και η διασκέδαση πάει περίπατο, τόσο για εσένα όσο και για τους γύρω σου. Για να «σπάσεις» αυτόν τον κύκλο, πρέπει να μάθεις να μην κολλάς στο αποτέλεσμα – είτε πρόκειται για δημιουργικό έργο, έκθεση εργασίας ή ακόμα και διακοπές. Σταμάτα να πρήζεις κόσμο, πέτα λίγη από την τελειομανία που κουβαλάς και θα καταλήξεις πολύ πιο επιτυχημένος και εμείς πιο ήρεμοι.

Παρθένος

Το χειρότερο του Παρθένου είναι να νιώθει τελματομένος. Ως ζώδιο της γης που κυβερνάται από τον Ερμή, θέλεις τα πράγματα να γίνονται τέλεια ή καθόλου οπότε συχνά γίνεσαι πολύ άκαμπτος. Εννοείται ότι έχεις μια σταθερή και αυστηρή καθημερινή ρουτίνα που ισχυρίζεσα ότι σε κρατά οργανωμένο, ενώ στην πραγματικότητα σε κάνει ξενέρωτο και αγχώδη και έχεις ξεχάσει πώς να διασκεδάζεις. Γι' αυτό θα μπορούσες να ωφεληθείς από μια περίοδο στη ζωή σου όπου όλα θα κυλούν πιο χαλαρά και εσύ θα είσαι πιο ανοιχτός στο απρόοπτο. Αγκάλιασε το χάος, φίλε Παρθένε, θα σου πούμε κι ας ξέρουμε ότι τώρα από μέσα σου λες «να' χαμε να λέγαμε».

Ζυγός

Ζυγέ, ήρθε η ώρα να απομακρυνθείς από το τηλέφωνό σου και να μάθεις να λες «όχι». Έχεις την τάση να δίνεις όλο το χρόνο, την ενέργεια και την προσοχή σου στους άλλους, είτε συμφωνώντας σε σχέδια, απαντώντας σε γραπτά μηνύματα ανεξαρτήτως ώρας, είτε υποβάλλοντας τον εαυτό σου στην αρνητική ενέργεια των άλλων. Εάν υπάρχει διαφωνία στην ομαδική συνομιλία, είσαι ο πρώτος που θα προσπαθήσεις να το διορθώσεις και αν κάποιος φίλος χρειάζεται μια βόλτα, θα μπεις στο αυτοκίνητο χωρίς δεύτερη σκέψη. Σου είπε, όμως, κανένας ότι είναι επάγγελμα να το παίζεις Μητέρα Τερέζα; Δεν είναι η δουλειά σου άνθρωπέ μου να τους έχεις όλους ευχαριστημένους, ξεκόλλα. Για να κόψεις αυτή τη συνήθεια υπέρμετρου αλτρουισμού, φρόντισε να περάσεις ένα βράδυ -ή και ολόκληρη εβδομάδα- αυτοφροντίδας, κάνοντας μόνο ό,τι θες εσύ. Όταν συνειδητοποιήσεις πόσο όμορφα νιώθεις φροντίζοντας και λίγο εσένα, ίσως μάθεις να λες και κάνα «όχι» σε πράγματα που δεν θες.

Σκορπιός

Σκορπιέ, αν θες να σου κρατήσουμε το χέρι ή να σου κάνουμε «πατ πατ» στην πλάτη όσο διαβάζεις αυτές τις γραμμές, λυπάμαι αλλά ατύχησες. Θα πούμε «σκληρές» αλήθειες υποσχεθήκαμε οπότε φίλε πρέπει πραγματικά να ξεπεράσεις τον/την πρώην σου. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. Είναι καιρός να αφήσεις το θυμό ή την πικρία που προέρχεται από τον χωρισμό σας, γιατί σε βαραίνει και γιατί οι φίλοι δεν αντέχουν να ακούνε άλλο πόσο άδικο ήταν που φέρθηκε έτσι. Είσαι πολύ συναισθηματικός και συνηθίζεις να «κρέμεσαι» από παλιές πληγές και να τις χρησιμοποιείς ως δικαιολογία για τα θέματα εμπιστοσύνης που έχεις. Τώρα άμα σου φαίνεται λογικό να πορεύεσαι έτσι στη ζωή σου, πάμε πάσο. Αλλά αν θες να απαλλαγείς από αυτό το μοτίβο, καλύτερα να εντοπίσεις τις εμπειρίες που σε πλήγωσαν περισσότερο, να τις αναλύσεις μια τελευταία φορά και να τις «ξεριζώσεις« για να προχωρήσεις. Δες το σαν συναισθηματική άσκηση, θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις κι άλλες δύσκολες στιγμές μελλοντικά, εκτός κι αν θες να συνεχίσεις να κλαίγεσαι ή να καταστρώνεις σχέδια εκδίκησης που δεν θα σου προσφέρουν καμία ανακούφιση. Εσύ αποφασίζεις.

Τοξότης

Μίλα ειλικρινά, Τοξότη. Πότε ήταν η τελευταία φορά που άκουσες πραγματικά έστω και μισή λέξη κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας; Ως ζώδιο της φωτιάς που κυβερνάται από τον επεκτατικό Δία, σου αρέσει να μιλάς, να ταξιδεύεις και να μαθαίνεις όσο το δυνατόν περισσότερα. Αυτές οι εμπειρίες είναι που διαμορφώνουν την ευρύτερη άποψη και φιλοσοφία σου, αλλά μπορεί επίσης να ξεφύγεις από τον έλεγχο. Εννοούμε ότι ενώ φίλοι και οικογένεια θέλουν να ακούσουν τις άγριες ταξιδιωτικές σου ιστορίες από το εξωτερικό, καλύτερα να βεβαιωθείς ότι δεν τους κάνεις κήρυγμα και ότι τους αφήνεις να «σταυρώσουν» κι αυτοί καμιά κουβέντα. Σε κανέναν δεν αρέσουν οι εγωκεντρικοί πολυλογάδες που ψάχνουν δωρεάν ακροατήριο. Σόρι ε;

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι είναι προικισμένοι στο να εργάζονται επιμελώς και σταδιακά προς έναν μακροπρόθεσμο, φιλόδοξο στόχο. Μόνο που ξεχνάς να χαλαρώσεις όταν επιστρέφεις σπίτι. Δεν θα πάθεις κάτι να παραδεχθείς ότι είσαι κουρασμένος ή χρειάζεσαι λίγα λεπτά ησυχίας. Είναι σημαντικό να επεξεργάζεσαι και να αποδέχεσαι τα συναισθήματά σου, ώστε να μπορείς να φροντίζεις τον εαυτό σου — και κατ' επέκταση τους γύρω σου. Αλλιώς θα έρθει η ώρα που θα κάνεις κανένα απότομο «μπαμ». Και κάτι ακόμα, βεβαιώσου ότι προσπαθείς να επιτύχεις με τους δικούς σου όρους και δεν προσπαθείς να ευχαριστήσεις κάποια εξουσιαστική φιγούρα στη ζωή σου -όπως οι γονείς σου ας πούμε. Ο μόνος τρόπος να σιγουρευτείς είναι να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις, όταν βγεις από αυτό το ατελείωτο μίτινγκ, υποθέτουμε.

Υδροχόος

Σαν αλτρουιστικό ζώδιο του αέρα που κυβερνάται από τον Ουρανό, είναι στη φύση του Υδροχόου να βοηθάει τους άλλους όσο το δυνατόν περισσότερο. Είτε βοηθάς έναν φίλο είτε κυνηγώντας έναν σπουδαίο σκοπό, είσαι πάντα απασχολημένος, απασχολημένος, απασχολημένος. Τώρα, μεταξύ μας, συνήθως είσαι απασχολημένος με το να είσαι στο κόσμο σου αγνοώντας τι συμβαίνει στον πλανήτη Γη. Αλλά ας πούμε ότι η έντονη δοτικότητά σου είναι που σε εξουθενώνει. Για να επιτύχεις ισορροπία, πρέπει να ενεργοποιήσεις τον εσωτερικό σου Λέοντα, το φλογερό ζώδιο που ξέρει ακριβώς τι θέλει. Γέρνοντας στο αντίθετο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, πιθανόν να διασφαλίσεις θετικές αλλαγές ενώ παράλληλα κάνεις αυτό που πραγματικά αγαπάς. Το να είσαι ντελούλου, δηλαδή.

Ιχθύες

Ως ζώδιο του νερού, όταν νιώθετε ότι απορροφάς περίεργη ενέργεια από άλλους ανθρώπους, κάνεις «μακροβούτι» στον κόσμο σου και περιμένεις εκεί. Σοφή επιλογή, δε λέμε, αλλά αυτή η συνήθεια μπορεί τελικά να σε κάνει να νιώθεις μουδιασμένος και αποκομμένος.

Αντί να ονειροπολείς 24/7, αγκάλιασε τη δύναμη του νερού του ζωδίου σου αναζητώντας δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να επανασυνδεθείς με τον κόσμο, όπως ο εθελοντισμός. «Και θα ασχοληθείς με αληθινούς ανθρώπους γύρω σου και θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις τον κόσμο λίγο καλύτερο. Αυτόν τον κόσμο, που ζούμε όλοι οι υπόλοιποι, ο δικός σου μπορεί να είναι ήδη τέλειος, δεν το αμφισβητούμε. Τώρα, αν κάποιος εξαντλεί την ψυχική σου μπαταρία, τότε γιατί τον κρατάς ακόμα γύρω σου. Ξου ξου.

Βυθίσου στον μαγικό κόσμο των ζωδίων με το JennyGr. Διάβασε τώρα όλες τις προβλέψεις για τα ζώδια και ανακάλυψε πώς θα εξελιχθούν οι αισθηματικές, οικονομικές και επαγγελματικές σου σχέσεις. Μην αφήνεις τίποτα στην τύχη, εκμεταλλεύσου τις αναλυτικές προβλέψεις για τα ζώδια σήμερα και για ολόκληρη την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το ζώδιό σας, τη σχέση σας, το μέλλον, τα οικονομικά, τους φίλους αλλά και τους καρμικούς ή τοξικούς σας συνδυασμούς.