102 καρδιές άνθισαν σε ένα graffiti για να τιμήσουν τις ψυχές που χάθηκαν στο Μάτι

The Jennettes
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

Ένα συμβολικό έργο, το οποίο έχει σκοπό να τιμήσει τους 102 ανθρώπους που χάθηκαν στο Μάτι πέρυσι, κοσμεί πλέον τον τοίχο του δημοτικού σχολείου της Ραφήνας. Πρόκειται για ένα graffiti, το οποίο απεικονίζεται ένα παιδί που φυτεύει κλαρί με 102 καρδιές καρπούς, δημιούργημα του street artist Hambas.

O Hambas, του οποίου τα έργα γίνονται συχνά viral, εξήγησε πως βιώσε την εθνική τραγωδία αρκετά βαθιά, δεδομένου ότι έχει περάσει όλα τα καλοκαίρια του στο Μάτι κι έχει φίλους εκεί. Την ίδια περίοδο μάλιστα έχασε τη μητέρα του, οπότε από την πρώτη στιγμή ήξερε ότι ήθελε να κάνει κάτι για αυτό το γεγονός. Το έργο είναι συμβολικό, κι όπως λέει ο ίδιος ο Hambas, «μιλάει για τον κύκλο της ζωής το θάνατο και την ψυχή μετέπειτα του θανάτου». Η σκέψη πίσω από αυτό το έργο είναι πως «οι 102 ψυχές δεν χάθηκαν, οι  ψυχές δεν χάνονται ποτέ και ξαναφυτρώνουν σαν τους καρπούς»,

Μέσα από αυτό το καθηλωτικό graffiti, το οποίο έγινε ένα χρόνο μετά την πυρκαγιά, και σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας, ο Hambas δείχνει ότι οι άνθρωποι δεν ξεχνούν το περιστατικό.

«Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την τραγωδία στο Μάτι. Αυτό είναι για το Μάτι. 102 καρδιές καρποί. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ», έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram, μαζί με τις εικόνες από το έργο του.