ΣΤΙΛ

Fendi: Τα αγάλματα της αρχαίας Ελλάδας πήραν ζωή στο show του


Μάρθα Κουμπάνη

9 Ιουλίου 2021

Fendi: Τα αγάλματα της αρχαίας Ελλάδας πήραν ζωή στο show του

Tην περασμένη σεζόν, η Haute Couture της Fendi για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021 σηματοδότησε την πρώτη του Kim Jones με έμπνευση τη Βιρτζίνια Woolf και συνδύαζε τη Βρετανική λογοτεχνία με το ιταλικό design. Για την νέα συλλογή υψηλής ραπτικής, ο σχεδιαστής στράφηκε για έμπνευση σε μία από τις πιο κλασικές εποχές της τέχνης και του πολιτισμού: την αρχαία Ελλάδα.

Το show μάς ταξίδεψε νοερά στην εποχή πριν τη Ρωμαική Αυτοκρατορία και αποθέωσε την αρχιτεκτονική και την τέχνη, από τη ματιά του Ιταλού σκηνοθέτη, Pier Paolo Pasolini.

«Ο Pasolini παρατηρούσε τη Ρώμη να γίνεται σύγχρονη - και αυτό είναι που με ενδιαφέρει: η σύνδεση των εποχών, το παλιό με το νέο, το παρελθόν με το παρόν», εξήγησε ο Jones. «Η Ρώμη είναι μια συναρπαστική πόλη επειδή έχει τόσα πολλά παρελθόντα - και εγώ στράφηκα στον Pasolini γιατί πάντα με ενέπνεε το όραμά του για τον κόσμο. Είναι κάτι ξένο στη ρωμαϊκή ιστορία, αλλά εκείνος του οποίου η φωνή παραμένει σταθερή. "

Τα μαρμάρινα αγάλματα πήραν σάρκα και οστά στο runway show με το εντυπωσιακό cast μοντέλων. Ανάμεσα στα πρόσωπα που περπάτησαν στην πασαρέλα ήταν και η Kate Moss, με την κόρη της Lila Moss, αλλά και η Bella Hadid.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.

TAGS