ΗΘΟΠΟΙΟΣ

Πέθανε στα 80 της, η Anne Rice: Συγγραφέας του διάσημου μυθιστορήματος «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα»


JTeam

13 Δεκεμβρίου 2021

Πέθανε στα 80 της, η Anne Rice: Συγγραφέας του διάσημου μυθιστορήματος «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα»
Η Anne Rice πέθανε στα 80 της, αφήνοντας πίσω της σαν παρακαταθήκη σπουδαία έργα.

Σε ηλικία 80 ετών, έφυγε από τη ζωή η Αμερικανίδα συγγραφέας μυθιστορημάτων φαντασίας, Anne Rice, όπως γνωστοποίησε ο γιος της, Christopher Rice μέσω Facebook. «Τις τελευταίες της ώρες, έμεινα καθισμένος δίπλα της στο κρεβάτι του νοσοκομείου, αναλογιζόμενος το θάρρος και τα επιτεύγματά της». Η Rice, σύμφωνα με τον ίδιο, πέθανε έπειτα από επιπλοκές ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο γιος της: «Ο πόνος της οικογένειάς μας είναι μεγάλος. Η υποστήριξή της προς εμένα ήταν τεράστια ως μητέρα. Με δίδαξε να αγκαλιάζω τα όνειρά μου, να απορρίπτω τον κομφορμισμό και να μη δίνω σημασία στις σκοτεινές φωνές του φόβου και της αμφιβολίας. ».

Το βιβλίο «Συνέντευξη με έναν βρικόλακα» που εκδόθηκε το 1976, θεωρείται ότι ανανέωσε τα μυθιστορήματα με βρικόλακες κι έγινε μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία με τους Brad Pitt και Tom Cruise.

Τα έργα που άφησε πίσω είναι δεκάδες, προσεγγίζοντας ερωτικά αλλά και θρησκευτικά ζητήματα, αλλά και πολλά στη σειρά «Βρικόλακες» που γνώρισαν σημαντική επιτυχία. Το "Queen of the Damned" μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2002 ενώ μέσα σε τριάντα χρόνια, έγραψε περισσότερα από 30 βιβλία, πουλώντας περισσότερα από 150 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Το 1972, η Anne έχασε την 5χρονη κόρη της, Michele από λευχαιμία, βιώνοντας μία από τις πιο θλιβερές περιόδους της ζωής της.

Δείτε ακόμη: