ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Δοκίμασα πρώτη φορά καθαρισμό προσώπου και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά


Έλενα Κρητικού

19 Ιανουαρίου 2022

Δοκίμασα πρώτη φορά καθαρισμό προσώπου και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά
Αν φοβάστε τον καθαρισμό προσώπου, αρκεί να βρείτε την κατάλληλη αισθητικό... Εκείνη που θα σας κάνει να αφεθείτε στα χέρια της. Εγώ πάντως τη βρήκα!

Στα 16 μου, εμφάνισα για πρώτη φορά ακμή, η οποία φρόντισε να μου αφήσει «αναμνηστικές» ουλές και σημάδια. Μέχρι σήμερα, κάθε φορά που μου πρότειναν να κάνω καθαρισμό προσώπου, έκανα στο μυαλό μου εικόνα ένα πρόσωπο, το οποίο πέρα από αρκετά λιπαρό (το δικό μου), θα ήταν παράλληλα κόκκινο και ταλαιπωρημένο. Μέχρι τη μέρα τουλάχιστον που επισκέφθηκα την αισθητικό, Μαίρη Αργείτου, η οποία άλλαξε όλη τη θεωρία μου για τον καθαρισμό και με έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη να αφεθώ στα χέρια της στο πιο φιλικό περιβάλλον που φιλοξενείται στην οδό Ιωνίας 3 στο Νέο Ψυχικό.

Αφού ξάπλωσα στο ειδικό θερμαινόμενο κρεβάτι, χάρισα στον εαυτό μου το ωραιότερο δώρο με τη βοήθεια της κορυφαίας αισθητικού. Με μακροχρόνια εμπειρία, η γνωστή και ως «γιατρός του δέρματος» έκανε πρώτα μια εξονυχιστική παρατήρηση και στη συνέχεια προχώρησε σε έναν βαθύ καθαρισμό. Τον πρώτο της ζωής μου.

Έχοντας υιοθετήσει από τον Howard Murad ότι «ένα καθαρό πρόσωπο, είναι ένα όμορφο πρόσωπο», η Μαίρη Αργείτου μετέτρεψε με αργές και προσεκτικές κινήσεις τη διαδικασία του καθαρισμού σε ιεροτελεστία.

Jenny.Gr
Η αισθητικός, κ. Μαίρη Αργείτου

Αφού πρώτα «διάβασε» το δέρμα μου και παρατήρησε τις ανάγκες του, μου πρότεινε μια απολύτως εξατομικευμένη εμπειρία σε ένα χαλαρωτικό και προσεγμένο περιβάλλον με χρήση αποστειρωμένων εργαλείων και προϊόντων κορυφαίων καλλυντικών οίκων.

Όπως μου είπε η κ. Αργείτου κάποια στιγμή, όσο ακουγόταν μαζί με χαλαρωτική μουσική, ο ήχος του πλυντηρίου: «εδώ είναι σαν να μεγαλώνουμε μωρά» κι αυτή η φράση αρκεί για να αντιληφθεί κανείς την καθαριότητα που τηρείται σε αυτόν τον χώρο εν καιρώ πανδημίας.

Στο τέλος της πρώτης μας συνάντησης, ήταν η πρώτη φορά που άγγιξα το δέρμα μου και ήταν τόσο καθαρό και απαλό. Το δέρμα μου, όχι μόνο δεν είχε κόκκινα σημάδια αλλά η υφή του μπορώ να πω ότι ήταν σχεδόν βρεφική. Βέβαια, η κ. Αργείτου έσπευσε να συμπληρώσει ότι «όταν έχουμε μια δύσκολη, ενεργή ακμή, σίγουρα για 1-2 μέρες θα παραμείνει κάποιος ερεθισμός».

Την επόμενη φορά που επισκέφθηκα το ινστιτούτο αισθητικής της Μαίρης Αργείτου, βίωσα μία ακόμη απολαυστική εμπειρία. Αυτή τη φορά είχε τη μορφή θεραπείας κι είναι γνωστή ως Microplus+ της εταιρείας Asap*. Εάν δεν τη γνωρίζετε, πρόκειται για την κορυφαία επιλογή των θεραπευτών δέρματος, η οποία δημιουργήθηκε στην Αυστραλία μετά από ενδελεχείς και μακροχρόνιες έρευνες, καθώς είναι η πρώτη χώρα όπου φάνηκαν οι δυσμενείς επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στην επιδερμίδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Η απόλαυση λοιπόν είχε αρκετά στάδια και το πιο σημαντικό ήταν ότι η θεραπεία δεν έγινε μόνο στο πρόσωπο αλλά στον λαιμό και το ντεκολτέ.

Ο σχολαστικός καθαρισμός και η όλη προετοιμασία της επιδερμίδας μου έγινε με σύστημα υπερήχων χωρίς να προκαλέσει καμία ενόχληση, παρά μόνο ανυπομονησία για τα παρακάτω βήματα.

Επόμενο στάδιο ήταν η δερμοαπόξεση με διαμάντι, η οποία ένιωθες ότι εισχωρούσε βαθιά σε κάθε προβληματικό σημείο, χαρίζοντας μια υγιή και ανανεωμένη όψη. Στη συνέχεια, ακολούθησε η εφαρμογή των οξέων φρούτων που επιλέγονται ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και το στάδιο της θεραπείας.

Δεν τελειώσαμε όμως εκεί! Η σονοφόρεση, που έχει αποδειχθεί πως αυξάνει την απορρόφηση των προϊόντων ως και 800 φορές περισσότερο απ΄το να τα εφαρμόζαμε με το χέρι, ήταν πραγματική τροφή για το δέρμα μου, θωρακίζοντάς το μέσα από ένα ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του δέρματός μου, «κοκτέιλ» βιταμινών αλλά και προϊόντων ανάπλασης.

Ρετινόλη, βιταμίνη Β3, βιταμίνη C, aloe vera και πράσινο τσάι χάρισαν στο δέρμα μου πολύτιμα συστατικά μέσα από μια ενυδατική μάσκα. Το αποτέλεσμα; Ένα ασύγκριτα ενυδατωμένο πρόσωπο χωρίς κανέναν απολύτως ερεθισμό!

Πριν φύγω, η κ. Αργείτου φρόντισε να εφαρμόσει στο πρόσωπό μου αντηλιακό ενώ μου μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι και τον χειμώνα γιατί τα σύννεφα δεν φλιτράρουν τις ακτίνες του ήλιου. Η χρήση του είναι απαραίτητη και στον χώρο εργασίας αν λάβει κανείς υπόψιν τις επιπτώσεις της μπλε ακτινοβολίας από την υπερέκθεση μας στην τεχνολογία.

Μετά από 15 ημέρες, τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά χωρίς καμία υπερβολή. Η λιπαρότητα και τα επίμονα κόκκινα σημάδια της ακμής ήταν μειωμένα σημαντικά όσο κι αν αδυνατούσα να το πιστέψω κάθε φορά που με κοιτούσα στον καθρέφτη.

Η θεραπεία μου έχει συνέχεια μέχρι τα σημάδια της ακμής να με εγκαταλείψουν οριστικά και είμαι περίεργη να δω πόσες υγιείς όψεις μπορεί να λάβει ακόμη η επιδερμίδα μου.

Η επίσκεψη στο κέντρο αισθητικής της Μαίρης Αργείτου επιφυλάσσει μια σαγηνευτική διαδρομή που μεταμορφώνει όχι μόνο το πρόσωπό σου, αλλά και ολόκληρη τη διάθεσή σου.

Αν με ρωτάτε, παλιά δεν αποχωριζόμουν το make up. Σήμερα, με καλύπτει πλήρως μια cc cream με αντηλιακή προστασία. Η κ. Αργείτου τελικά με έπεισε πως «το πιο όμορφο πρόσωπο είναι το καθαρό» και το δικό μου πλέον χαίρει άκρας υγείας χάρη στην ίδια και τα χέρια της.

*Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της θεραπείας, είναι της εταιρείας Asap.