Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Τρεις αγαπημένοι μας φιλόζωοι που μάς εμπνέουν καθημερινά με το έργο τους


JTeam

4 Οκτωβρίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Τρεις αγαπημένοι μας φιλόζωοι που μάς εμπνέουν καθημερινά με το έργο τους
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα σε ανθρώπους, που έχουμε ξεχωρίσει για τη φιλοζωική δράση τους -ανθρώπους που προσπαθούν σε καθημερινή βάση να βοηθήσουν ζωάκια που έχουν ανάγκη

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, μία ημέρα που θα έπρεπε να λειτουργεί ως ημέρα υπενθύμισης, για όλα τα ζώα που είναι αδέσποτα (ας μην ξεχνάμε ότι ο αριθμός των αδέσποτων στη χώρα μας είναι εξαιρετικά μεγάλος), για ζώα που ζουν σε αντίξοες συνθήκες, που έχουν υποστεί κακοποίηση, που χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας.

Όταν υιοθέτησα τον γάτο μου, κατάλαβα ακριβώς πόσο σημαντικό είναι να μην προσπερνάς τα αδέσποτα, να προσπαθείς να προσφέρεις όσο μπορείς σε αυτά τα πλάσματα μία καλύτερη ζωή και το κυριότερο, να ενημερώνεσαι συνεχώς και να μην κλείνεις τα μάτια όταν καταπατούν τα δικαιώματά τους.

Μεταξύ άλλων, εγώ ενημερώνομαι -και- μέσα από τα social media, που τα τελευταία χρόνια έχουν αποδειχτεί μία πολύ χρήσιμη πλατφόρμα για τους φιλόζωους. Στη χώρα μας, συγκεκριμένα, υπάρχουν άνθρωποι με έντονη φιλοζωική δράση, τους οποίους και παρακολουθώ για να ενημερώνομαι και να βοηθώ όσο μπορώ.

Αν και η βοήθεια στα ζώα δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να περιορίζεται σε μία μόνο ημέρα, η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων είναι μία πολύ καλή αφορμή για να πούμε το δικό μας «ευχαριστώ» σε μερικούς ανθρώπους που κάνουν καθημερινά πράξη την στήριξη των ζώων.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr