Τρουφάκια με σοκολάτα και κάστανο


JTeam

22 Δεκεμβρίου 2022

Τρουφάκια με σοκολάτα και κάστανο
Τα διαφορετικά και σούπερ σοκολατένια τρουφάκια των φετινών εορτών!

Σοκολάτα και κάστανο αποτελούν τον απόλυτο εορταστικό συνδυασμό! Η ελαφρά γλύκα που έχει το κάστανο, σε συνδυασμό με την υπέροχη υφή του, είναι ιδανικά για να δημιουργήσουν τα διαφορετικά τρουφάκια που μπορείς να δημιουργήσεις φέτος τις γιορτές.

Αποτελούν τέλειο κέρασμα για τους επισκέπτες που θα έρθουν σπίτι, αλλά και ένα πολύ ωραίο και οικονομικό δώρο για τις επισκέψεις που θα πάτε εσείς!

Το μυστικό τους;

Δεν έχουν καθόλου πρόσθετη ζάχαρη, παίρνουν τη γλύκα τους από τους χουρμάδες και όλη η γεύση εξισορροπείται άψογα από τη λιωμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με 65% κακάο.

Φυσικά, δεν μπορούμε να μιλάμε για τρουφάκι χωρίς τρούφα, οπότε μην ξεχάσετε να τα περάσετε από Σοκολάτα τρούφα ΓΙΩΤΗΣ.

Jenny.Gr

Υλικά:

100 γρ. βρασμένα κάστανα

10 βασιλικοί χουρμάδες

100 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 65% κακάο

Λίγο καρύδι

Σοκολάτα τρούφα ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τους χουρμάδες μέσα σε ζεστό νερό, ώστε να μαλακώσουν για 10 περίπου λεπτά.

Όσο μουλιάζουμε τους χουρμάδες, λιώνουμε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 65% κακάο σε μπεν μαρί.

Αφαιρούμε το κουκούτσι και τους βάζουμε σε ένα πολυκόπτη, τα βρασμένα κάστανα, το καρύδι και τη λιωμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 65% κακάο.

Χτυπάμε το μείγμα και μόλις ενοποιηθούν τα υλικά, τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα περνάμε από την Σοκολάτα τρούφα ΓΙΩΤΗΣ.

Τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για περίπου δύο ώρες και τα τρουφάκια μας είναι έτοιμα για φάγωμα!

Jenny.Gr

Φωτογραφίες: Τζίνα Σκανδάμη

Βρείτε όλες τις σοκολατένιες συνταγές εδώ!