Είναι μερικές συνταγές που πρέπει να παραμένουν κλασικές και στις οποίες δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις στα υλικά. Η σοκολατόπιτα είναι μία τέτοια ακριβώς περίπτωση.
Χρειάζεται πλούσια σοκολάτα, γεμάτο σιρόπι και άφθονη επικάλυψη σοκολάτας για να καλύψει το σιροπιασμένο κέικ. Όσο τα γράφουμε, δεν γίνεται παρά να μας τρέχουν ήδη τα σάλια και μόνο στη σκέψη της σοκολατόπιτας.
Κι επειδή είμαστε σίγουροι ότι νιώθετε το ίδιο, παρακάτω θα βρείτε τη συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας υπερσοκολατένια και σιροπιαστή σοκολατόπιτα!
Υλικά:
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε νιφάδες για διακόσμηση
Για το σιρόπι:
400 γρ. νερό
400 γρ. ζάχαρη
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
250γρ Kουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με 54% κακάο
250γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ώστε να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αβγά. Στη συνέχεια, βάζουμε το κακαο, το baking και το αλεύρι σταδιακά. Μόλις ενωθούν καλά προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμενο μεσαίο πυρέξ ή ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Εντωμεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι μας, βράζοντας για 2 με 3 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια το ρίχνουμε πάνω στη σοκολατόπιτά μας.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη κρέμα γαλακτος μαζί με την Kουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με 54% κακάο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
Περιχύνουμε με την επικάλυψη σοκολάτας το γλυκό μας, γαρνίρουμε Κουβερτούρα σε νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ και βουτάμε με τα μούτρα στη σοκολατόπιτα!
Φωτογραφίες: Τζίνα Σκανδάμη
Βρείτε όλες τις σοκολατένιες συνταγές εδώ!