Self-care: 8 τρόποι για να φτιάξεις χρόνο για σένα


JTeam

20 Μαρτίου 2023

Self-care: 8 τρόποι για να φτιάξεις χρόνο για σένα
Η καθημερινότητά σου μπορεί να είναι γεμάτη με μικρές απολαύσεις που θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Αυτό που χρειάζεσαι για να τις ζήσεις δεν είναι πολύς αλλά «έξυπνος» χρόνος!

Όσο κι αν «τρέχει» η καθημερινότητα, όσο κι αν πιστεύουμε ότι είμαστε τόσο πιεσμένοι που δεν υπάρχει με τίποτα χρόνος για να αφιερώσουμε στον εαυτό μας, η πραγματικότητα είναι ότι το self-care είναι μία ανάγκη την οποία δεν πρέπει να παραβλέπουμε. Πρέπει να βρίσκουμε πράγματα, μικρές συνήθειες, που να δίνουν τις δικές τους απολαυστικές «πινελιές» χαράς στο day to day. Πώς, άλλωστε, θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις απαιτήσεις όταν δεν έχουμε φροντίσει πρώτα τον εαυτό μας ώστε να νιώθει καλά;

Tips για καθημερινό self-care

Για να επιτύχεις το σωστό self-care, αρκεί να ρίξεις μια ματιά σε όσα ήδη κάνεις και να τα εμπλουτίσεις με τέτοιον τρόπο που να μεταμορφώσεις ακόμα και το πιο βαρετό κομμάτι της ημέρας σε ξεκούραση, διασκέδαση και ψυχαγωγία.

- Μόλις γυρίσεις από τη δουλειά στο σπίτι, κάτσε για λίγο στον καναπέ και πάρε μερικές ανάσες, ακόμα κι αν ακόμα έχεις πολλά να κάνεις. Χρειάζεσαι ένα pause και είναι ok. Παράλληλα, πάρε ένα λαχταριστό μπολ με Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ και επίτρεψε σε κάθε μπουκιά να σε ταξιδέψει με τη γεύση της και σε ξεκουράσει με τον πιο γλυκό τρόπο.

Jenny.Gr

- Προσπάθησε να μην περνάς ατελείωτες ώρες στα social media. Σίγουρα είναι εθιστικό να σκρολάρεις βλέποντας αστεία βιντεάκια, όμως έτσι χάνεις πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσες να αφιερώσεις σε πολύ σημαντικά πράγματα, όπως το να μιλήσεις με τους δικούς σου ανθρώπους. Πόσες φορές έχεις αναβάλει να δεις κάποιον επειδή δεν έχεις χρόνο;

- Βάλε «έξυπνα» το περπάτημα στο πρόγραμμα. Ξέρουμε πως «τρέχεις» με όλα, όμως, τι θα έλεγες να δοκιμάσεις έστω μισή ώρα περπάτημα το πρωί πριν φύγεις για τη δουλειά; Το μόνο σίγουρο είναι πως η μέρα σου θα αρχίσει με ευεξία και με τον καιρό θα βελτιώσεις την υγεία σου και τη φυσική σου κατάσταση.

Jenny.Gr

-Εκτός από το περπάτημα, ο διαλογισμός μπορεί να σου αλλάξει την καθημερινότητα και μόλις 10 λεπτά τη μέρα αρκούν για να βρεις την αναπνοή σου και να παρατηρήσεις πόσο πιο ήρεμη θα είσαι μετά. Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία, φτιάξε ένα Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ – το τέλειο comfort food, που με το υπέροχο άρωμα βανίλιας του θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις ακόμα περισσότερο.

-Βρες ένα χόμπι για τον ελεύθερό σου χρόνο. Πρόσθεσε μία ασχολία που σου αρέσει, που σε κάνει να νιώθεις όμορφα ή δημιουργική. Αφιέρωσε την ενέργειά σου σε κάτι που αγαπάς και θα δεις που, όχι μόνο θα σου φτιάξει η διάθεση αλλά, παράλληλα, θα σου ανέβει και η αυτοπεποίθηση.

-Η φύση και γενικά το πράσινο μαζί με τα αρώματα των φυτών και των λουλουδιών είναι πραγματικό «βάλσαμο» για την ψυχή. Ακόμα και στην περίπτωση που ζεις στο κέντρο της πόλης -ειδικά σε αυτήν-, κάνε εξορμήσεις στο πράσινο, είτε αυτό σημαίνει εξοχή είτε κάποιο πάρκο. Ο καθαρός αέρας αρκεί για να νιώσεις κατευθείαν καλύτερα.

Jenny.Gr

-Μην ξεχνάς να ακούς τακτικά μουσική. Η επίδραση στη διάθεσή σου είναι αποδεδειγμένη, αφού επηρεάζει θετικά τα χημικά του εγκεφάλου, όπως η ντοπαμίνη που συνδέεται με το συναίσθημα της απόλαυσης. Γι’ αυτό πάτα play στο αγαπημένο σου κομμάτι ξαπλωμένη στο κρεβάτι σου, παρέα με ένα Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ που θα απογειώσει το θέμα της απόλαυσης.

-Αφιέρωσε μισή ώρα πριν κοιμηθείς στην ανάγνωση ενός βιβλίου. Μερικές σελίδες είναι αρκετές για να ταξιδέψεις σε άλλους κόσμους και να γνωρίσεις τις ιστορίες διαφορετικών ανθρώπων. Θα ξεφύγεις από τη ρουτίνα και θα κοιμηθείς πιο ξέγνοιαστη.

Ξεκίνα, λοιπόν, να αλλάζεις την καθημερινότητά σου αφιερώνοντας χρόνο σε σένα, με τους τρόπους που σε εκφράζουν, και θα δεις πως πολύ γρήγορα θα αλλάξει όλη σου η ζωή! Επειδή, όμως, ο καθένας μας ψάχνει κάτι διαφορετικό, επισκέψου το Φτιάξε Χρόνο Για Σένα που είναι γεμάτο με όμορφες προτάσεις σχετικά με το πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον χρόνο σου, και εμπνεύσου!