DYSON

Πώς να καταπολεμήσετε τις εποχικές αλλεργίες με την επαναστατική DYSON V15 DETECT ABSOLUTE


JTeam

30 Μαρτίου 2023

Πώς να καταπολεμήσετε τις εποχικές αλλεργίες με την επαναστατική DYSON V15 DETECT ABSOLUTE
Ο τακτικός καθαρισμός του σπιτιού με ηλεκτρική σκούπα μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ποσότητας μικροσκοπικής σκόνης και μικρών σωματιδίων όπως είναι η γύρη

Είναι γεγονός ότι πολλοί ταλαιπωρούνται από την γύρη, η οποία κορυφώνεται κατά τους ανοιξιάτικους μήνες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 29% των ανθρώπων ανησυχεί για τη σκόνη και τη γύρη που εισέρχεται στο σπίτι τους.

Ο τακτικός καθαρισμός του σπιτιού με ηλεκτρική σκούπα μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ποσότητας μικροσκοπικής σκόνης και μικρών σωματιδίων όπως είναι η γύρη. Η ηλεκτρική σκούπα Dyson V15 Detect Absolute μετράει το μέγεθος των σωματιδίων σκόνης, ώστε να μπορεί να προσαρμόσει ανάλογα την ισχύ αναρρόφησης. Με την ενσωματωμένη τεχνολογία αυτόματου βαθύ καθαρισμού, βοηθά στην καταπολέμηση της εποχικής γύρης.

Πιο συγκεκριμένα, η Dyson V15 Detect Absolute είναι κατάλληλα σχεδιασμένη, ώστε να ανιχνεύει τα κρυμμένα σωματίδια σκόνης μεγέθους έως και 10microns, ενώ ο acoustic piezo αισθητήρας προηγμένης τεχνολογίας, αποδεικνύει επιστημονικά και σε πραγματικό χρόνο, το περιεχόμενο που απορροφά η συσκευή. Οι παραπάνω τεχνολογίες επαναπροσδιορίζουν τα δεδομένα και τη σημασία του ολοκληρωμένου καθαρισμού στο σπίτι.

  • Η τεχνολογία laser ανιχνεύει τα σωματίδια σκόνης που δεν είναι ορατά στο γυμνό μάτι, με τη βοήθεια του πράσινου laser που είναι τοποθετημένο στη μαλακή κεφαλή της σκούπας, με απόλυτη ακρίβεια και στη σωστή γωνία ώστε να είναι σίγουρο πως κανένα σωματίδιο σκόνης δε θα παραμείνει στις επιφάνειες.
  • Χάρη στην λειτουργία Acoustic Dust Sensing ο χρήστης ενημερώνεται όταν έχει πετύχει βαθύ καθαρισμό. Η ενσωματωμένη LCD οθόνη εμφανίζει το μέγεθος και το πλήθος των σωματιδίων σκόνης, δείχνοντας σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα του καθαρισμού, μετρώντας τα σωματίδια σκόνης με τον piezo αισθητήρα που αυτόματα αυξάνει την απορροφητική ισχύ της σκούπας ανάλογα με τους διάφορους τύπους δαπέδων και την ποσότητα σκόνης.
  • Η νέα περιστρεφόμενη anti-tangle hair screw κεφαλή απορροφά γρήγορα τις τρίχες από κάθε επιφάνεια. Ειδικότερα, η κεφαλή έχει σχήμα κώνου που περιστρέφεται συνεχώς απορροφώντας τις τρίχες κατευθείαν στον κάδο. Η λειτουργία μηχανοκίνητου καθαρισμού επιτρέπει στη σκούπα να καθαρίζει ακόμα και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

H νέα Dyson V15 Detect Absolute σχεδιάστηκε από μία ομάδα 370 μηχανικών από όλον τον κόσμο και είναι εξοπλισμένη με τον κινητήρα Dyson Hyperdymium, ο οποίος παράγει 240-watt αέρα για υψηλή απορροφητικότητα. Επιπρόσθετα, η ηλεκτρική σκούπα διαθέτει σύστημα φιλτραρίσματος 5 σταδίων που αιχμαλωτίζει το 99.99% των σωματιδίων σκόνης μεγέθους έως και 0.3 microns για ενισχυμένο και βαθύ καθαρισμό. Τέλος, μέρος της καινούργιας σειράς σκουπών Dyson καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες καθαρισμού για κάθε σπίτι, σε μία περίοδο που πάνω από το 60% των ανθρώπων καθαρίζουν περισσότερο από ποτέ.

«Ως μηχανικοί, η δουλειά μας είναι να επιλύουμε τα καθημερινά προβλήματα και τους τελευταίους 12 μήνες είναι γεγονός πως οι νέες συνθήκες δημιουργούν νέες δυσκολίες με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να περνούν πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι» εξηγεί ο James Dyson, Chief Engineer και Founder της Dyson. «Για την ακρίβεια, όλοι καθαρίζουμε το σπίτι μας πιο συχνά, προσπαθώντας να αφαιρέσουμε την επιπλέον σκόνη που δημιουργείται, αλλά και συνεχώς αποζητούμε νέους τρόπους ώστε να πετυχαίνουμε τον καλύτερο δυνατό καθαρισμό του. Η τελευταία γενιά ηλεκτρικών σκουπών Dyson, χρησιμοποιεί την προσαρμοσμένη laser τεχνολογία που φανερώνει τα κρυμμένα σωματίδια σκόνης, ενσωματώνοντας τη λειτουργία diode laser στη κεφαλή της σκούπας, που είναι με ακρίβεια τοποθετημένη σε γωνία 1.5 μοιρών και σε απόσταση 7.3mm πάνω από την επιφάνεια ώστε να δημιουργείται η σωστή αντίθεση μεταξύ της σκόνης και της επιφάνειας, κι έτσι να διευκολύνεται η ανίχνευσή της. Η Dyson V15 Detect Absolute είναι η πιο ισχυρή και έξυπνη συσκευή καθώς διαβεβαιώνει τον χρήστη πως μπορεί να αποκτήσει επιστημονικά αποδεδειγμένο καθαρό και υγιεινό σπίτι» επισημαίνει ο James Dyson.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΚΟΝΗΣ ΜΕ LASER

H Dyson σχεδίασε τη τεχνολογία laser dust που ενσωματώνεται στη μαλακή κεφαλή της σκούπας, για να πετυχαίνει ολοκληρωμένο καθαρισμό σε κάθε σπίτι. Το laser είναι με ακρίβεια και στη σωστή γωνία τοποθετημένο, με στόχο να αποκαλύπτει τα σωματίδια σκόνης που είναι αόρατα στο γυμνό μάτι.

Η ιδέα προέκυψε όταν ένας μηχανικός της Dyson παρατήρησε πως τα σωματίδια που αιωρούνται φαίνονται μόνο όταν φωτίζονται από τον ήλιο. Έτσι, η ομάδα μηχανικών της Dyson άρχισε να ερευνά πως μπορεί εμπνευστεί από το συγκεκριμένο γεγονός και να το προσαρμόσει στην αόρατη σκόνη που κρύβεται στο σπίτι. Ύστερα από πολλούς πειραματισμούς στο εργαστήριο της εταιρίας με laser lights, μία νέα λύση γεννήθηκε.

Οι μηχανικοί της Dyson ενσωμάτωσαν το πράσινο diode laser, ικανό να δημιουργεί απόλυτη αντίθεση μεταξύ της σκόνης και της επιφάνειας, στη μαλακή και λεπτή κεφαλή της σκούπας με απόλυτη ακρίβεια, σε γωνία 1.5 μοιρών και σε απόσταση 7.3mm πάνω από το έδαφος. Επομένως, η κρυμμένη σκόνη που είναι αόρατη στο γυμνό μάτι, τώρα μπορεί να ανιχνευτεί και να απορροφηθεί αποτελεσματικά.

ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ PIEZO

Tώρα περισσότερο από ποτέ οι άνθρωποι επιθυμούν να έχουν καθαρά σπίτια. Για αυτόν το λόγο, οι μηχανικοί της Dyson ανέπτυξαν μία τεχνολογία η οποία

επιτρέπει στο χρήστη να μετρήσει το μέγεθος και τη ποσότητα των σωματιδίων σκόνης, που ανιχνεύονται από τη σκούπα, ενώ τα αποτελέσματα μπορούν να εμφανιστούν σε πραγματικό χρόνο στην LCD οθόνη.

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία αυτή; Ο acoustic piezo αισθητήρας είναι ενσωματωμένος στη σκούπα. Οι ανθρακοΐνες της κεφαλής απορροφούν τα σωματίδια σκόνης και η έτσι η σκούπα καταφέρνει να μετρά το μέγεθος και το πλήθος τους έως και 15.000 φορές ανά δευτερόλεπτο. Την ίδια στιγμή, τα σωματίδια σκόνης ενεργοποιούν τον acoustic piezo αισθητήρα που βρίσκεται στο κάδο κι εκεί οι μικρές δονήσεις μετατρέπονται σε ηλεκτρικά σήματα. Το μέγεθος των σωματιδίων σκόνης εμφανίζεται στην LCD οθόνη κι έτσι ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για την ποσότητα σκόνης που έχει απορροφηθεί καθώς επίσης και για τα διαφορετικά τους μεγέθη, πετυχαίνοντας επιστημονικά αποδεδειγμένο βαθύ καθαρισμό.

Επιπλέον, η σκούπα έχει σχεδιαστεί ώστε να αυξάνει την απορροφητική της ισχύ κάθε φορά που συναντά αυξημένη ποσότητα σωματιδίων σκόνης. Αυτό συμβαίνει όταν η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία auto mode και ο piezo αισθητήρας ανιχνεύει μεγάλη συγκέντρωση σκόνης επιτρέποντας στη σκούπα να απορροφά με μεγαλύτερη ισχύ. Όταν τα επίπεδα σκόνης επανέλθουν σε κανονικό επίπεδο τότε και η απορροφητική ισχύ μειώνεται.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ANTI-TANGLE

Παρουσιάζοντας τη νέα τεχνολογία anti-tangle Hair Screw: Οι μηχανικοί της Dyson έψαχναν λύσεις ώστε οι τρίχες να μην παγιδεύονται στην κεφαλή της σκούπας, μία λειτουργία που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για κάθε ηλεκτρική σκούπα. Η Dyson σχεδίασε τη νέα anti-tangle κεφαλή σε σχήμα κώνου, που περιστρέφεται συνεχώς απορροφώντας τις τρίχες στον κάδο χωρίς να παραμένουν πάνω στη κεφαλή. Σχεδιασμένη να απορροφά και τις τρίχες των κατοικίδιων, οι μηχανικοί της Dyson βρήκαν τη σωστή γωνία τοποθέτησης των bristles, ώστε να είναι σίγουροι πως οι τρίχες δεν παγιδεύονται ανεξάρτητα από το τύπο τους.

Η νέα anti-tangle High Torque κεφαλή της Dyson V15 Detect Absolute αποτρέπει τη σκόνη και τη βρωμιά να παγιδευτεί στην κεφαλή. Έχει τη μορφή «χτένας» καθώς διαθέτει 56 ίνες άνθρακα που αποτρέπουν τον εγκλωβισμό της βρωμιάς, της σκόνης αλλά και των τριχών, διευκολύνοντας το χρήστη.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ

Το σύστημα φιλτραρίσματος αποτελείται από 5 στάδια και αιχμαλωτίζει το 99,99% των σωματιδίων μεγέθους έως και 0,3 microns. Η πρωτοποριακή τεχνολογία του «κυκλώνα» από τη Dyson επιτρέπει στη σκούπα να διαχωρίσει τη σκόνη από τη βρωμιά, που βρίσκεται στις επιφάνειες και τα δάπεδα, με αποτελεσματικό τρόπο ώστε να μην επιστρέψουν ξανά πίσω στο σπίτι.

TAGS