ΗΠΑ: Η Kamala Harris έθεσε το ζήτημα της άμβλωσης στο επίκεντρο της εκστρατείας της για τις εκλογές του 2024


JTeam

26 Απριλίου 2023

ΗΠΑ: Η Kamala Harris έθεσε το ζήτημα της άμβλωσης στο επίκεντρο της εκστρατείας της για τις εκλογές του 2024
Splash News
Δηλώνοντας «περήφανη» που είναι υποψήφια στο πλευρό του 80χρονου προέδρου, η Harris αναφέρθηκε εκτενώς στους περιορισμούς στο δικαίωμα στην άμβλωση που υιοθέτησαν «ακραίοι» πολιτικοί σε όλη τη χώρα, ένα ζήτημα που την απασχολεί πολύ

«Δεν θα επιτρέψουμε να μας εκφοβίσουν», τόνισε σε ομιλία της η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris, ένθερμη υποστηρίκτρια του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, θέτοντας το θέμα αυτό στο επίκεντρο της προεκλογικής της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Η Δημοκρατική έγινε δεκτή με ενθουσιασμό σε πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν «τέσσερα χρόνια ακόμη!», λίγες ώρες αφού ο πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Δηλώνοντας «περήφανη» που είναι υποψήφια στο πλευρό του 80χρονου προέδρου, η Harris αναφέρθηκε εκτενώς στους περιορισμούς στο δικαίωμα στην άμβλωση που υιοθέτησαν «ακραίοι» πολιτικοί σε όλη τη χώρα, ένα ζήτημα που την απασχολεί πολύ.

«Ζούμε σε μια εποχή όπου τόσες ελευθερίες μας, τις οποίες κερδίσαμε με δυσκολία, δέχονται επίθεση», κατήγγειλε, κατηγορώντας τους Ρεπουμπλικάνους ότι επιθυμούν να απαγορεύσουν την άμβλωση σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Biden ελπίζει ότι το θέμα των αμβλώσεων θα κινητοποιήσει εκ νέου τη βάση των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών του 2024, όπως έγινε στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου του 2022. Μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ τον Ιούνιο, με την οποία ανατράπηκε η ιστορική του απόφαση στην υπόθεση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» που προστάτευε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, οι πιο νέοι Δημοκρατικοί έσπευσαν να ψηφίσουν τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι περισσότεροι Αμερικανοί θέλουν να προστατευθεί το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Ένδειξη της πρόθεσης των Δημοκρατικών να θέσουν το ζήτημα στο επίκεντρο της προεκλογικής τους εκστρατείας ήταν και τα μπλουζάκια με το σύνθημα «στις εκλογές κρίνεται η άμβλωση» που διανέμονταν στην είσοδο του αμφιθεάτρου, όπου μίλησε η Χάρις.

Αν και πιστός καθολικός, ο Biden έχει στηρίξει με θέρμη το δικαίωμα αυτό, μπροστά στις επιθέσεις της αμερικανικής δεξίας. Όμως για την πρώτη του εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε να μιλήσει σε συνδικάτο εργαζομένων, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να κερδίσει τη στήριξη της μεσαίας τάξης, μία ακόμη προτεραιότητα του διδύμου Biden- Harris ενόψει του 2024.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

-->