Οργανώστε τη ντουλάπα σας για το καλοκαίρι


JTeam

30 Μαΐου 2023

Οργανώστε τη ντουλάπα σας για το καλοκαίρι
Έφτασε επιτέλους η εποχή που πρέπει να ασχοληθούμε με τις ντουλάπες μας. Μην κάνετε ότι δεν ακούτε.

Μπορεί να είναι μια κοπιαστική δουλειά, αλλά μόλις τα χειμωνιάτικα ρούχα δώσουν επίσημα τη θέση τους στα καλοκαιρινά στην ντουλάπα, όλη η κούραση φεύγει και η διάθεσή μας μπαίνει αυτόματα σε καλοκαιρινούς ρυθμούς.

Η ομάδα του Spitishop είναι εδώ για να σας δώσει μικρές συμβουλές και έξυπνες ιδέες για να γίνουν όλα εύκολα και γρήγορα με προϊόντα που θα βρείτε στο e-shop της.

Πριν αρχίσουμε, καθαρίζουμε τη ντουλάπα μας

Πρώτο βήμα είναι να αδειάσετε εντελώς τις ντουλάπες για να μπορέσετε να τις καθαρίσετε εσωτερικά από σκόνες και χνούδια. Αν θέλετε τα ρούχα σας να μοσχομυρίζουν φρεσκάδα με διακριτικά αρώματα άνοιξης, τα αρωματικά φακελάκια είναι η ιδανική λύση τόσο στην ντουλάπα όσο και στα συρτάρια σας.

Jenny.Gr

Αντίο χειμωνιάτικα, καλώς ήρθατε καλοκαιρινά!

Δύσκολη υπόθεση να αποχωριστείς τα ρούχα που σε κράταγαν ζεστό το χειμώνα. Μαζί με τα ρούχα αποχωρίζεσαι και το χουχούλιασμα. Γι αυτό, βάζουμε να ακούσουμε μια λίστα με τραγούδια αποχωρισμού και κάνουμε αυτό που πρέπει: Ξεκαθαρίζουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα που είναι για μάζεμα και διαχωρίζουμε τα καλοκαιρινά που πρόκειται να διεκδικήσουν μια θέση στην ντουλάπα μας από αυτά που πιστεύουμε ότι δεν χρειάζονται πλέον και μπορούμε πάντα να τα χαρίσουμε σε κοινωνικούς φορείς ή να τα δώσουμε για ανακύκλωση.

Η πρότασή μας είναι να τα χωρίσετε σε 3 ενότητες:
⦁ αυτά που φοράτε και θα σας περιμένουν και τον φετινό χειμώνα
⦁ αυτά που σίγουρα δεν θα ξαναβάλετε αλλά έχουν κάποια συναισθηματική αξία για σας
⦁ αυτά που δεν θα ξαναφορέσετε και ήρθε η ώρα να αποχωριστείτε.

Extra tip: Οργανώστε ένα απόγευμα ανταλλαγής ρούχων με τους φίλους σας. Ο αποχωρισμός θα γίνει διασκέδαση!

Αν έχετε ενδοιασμούς για συγκεκριμένα κομμάτια, θα πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας: Μου κάνει; Ταιριάζει στο στυλ μου; Πόσες φορές το έβαλα πέρυσι; Αν όλες οι απαντήσεις είναι αρνητικές, η λύση είναι μια: λέτε αντίο και δίνετε χώρο στην ντουλάπα σας για τα ρούχα που πραγματικά χρειάζεστε και για κάθε νέα αγορά που θα ανανεώσει τη συλλογή σας!

Μόλις καταλήξετε οριστικά στα χειμερινά ρούχα που θα μείνουν μαζί σας, πρέπει να φροντίσετε για τη σωστή αποθήκευσή τους που θα τα προστατέψει από σκόνη, υγρασία και ακάρεα μέχρι την επόμενη σεζόν. Η καλύτερη επιλογή είναι οι θήκες φύλαξης ρούχων που κυκλοφορούν σε πολλά και διαφορετικά μεγέθη ειδικά σχεδιασμένες για όλα τα ρούχα.

Jenny.Gr


Για το τέλος αφήσαμε το πιο έξυπνο προϊόν της κατηγορίας που είναι βεβαίως οι θήκες κενού αέρος. Ο αέρας αφαιρείται πανεύκολα με την ηλεκτρική σκούπα από την ειδική βαλβίδα και η θήκη κλείνει αεροστεγώς, μειώνοντας στο μισό τον όγκο που θα καταλάμβανε κανονικά στην ντουλάπα π.χ ένα πάπλωμα. Όσοι τις χρησιμοποιείτε ήδη μπορείτε να επιβεβαιώσετε τη χρησιμότητα. Οι υπόλοιποι… μη χάνετε άλλο χρόνο!


Όλα σε τάξη!

Και αφού ολοκληρώσαμε την αποθήκευση των χειμωνιάτικων έφτασε η φανταστική ώρα να τακτοποιήσουμε τα καλοκαιρινά ρούχα με τρόπο που θα μας βολεύει να τα επιλέγουμε γρήγορα για τις δροσερές εμφανίσεις μας!

Τα καλοκαιρινά ρούχα έχουν πιο ευαίσθητες υφές, επομένως καλό είναι να κρεμάσετε όσα περισσότερα μπορείτε, αφενός για να τα βρίσκετε εύκολα και αφετέρου για να είναι πάντα φρέσκα και καλοσιδερωμένα. Χωρίστε τα ρούχα σας ανά περίσταση/είδος και χρώμα. Επιλέξτε σε ποια μεριά / ράφι / συρτάρι θα βάλετε κάθε είδος ρούχων.

Έχετε στο μυαλό σας ότι θα χρειαστεί να κρεμάσετε αρκετά παντελόνια, πουκάμισα και φορέματα που θα πιάσουν χώρο στις κρεμάστρες. Επομένως, τα t-shirts, τα μπλουζάκια, τις βερμούδες και τα σορτς είναι προτιμότερο να τα βάλετε σε ράφια ή συρτάρια στη ντουλάπα και να κρεμάσετε τις ποιότητες που τείνουν να τσαλακώνονται εύκολα στο δίπλωμα.

Jenny.Gr

Στο Spitishop θα βρείτε ποικιλία σχεδίων σε κρεμάστρες σύμφωνα με το είδος των ρούχων που θα σας βοηθήσουν στην πιο σωστή τακτοποίησή τους και στην αποφυγή των ζαρών!

Πολύ χρήσιμες θα σας φανούν αυτές που διαθέτουν γαντζάκια για μπλούζες με τιραντάκια ή φορέματα, πιαστράκια για παντελόνια, ειδικά σχήματα για πουκάμισα, αλλά και κρεμάστρες ειδικές για φουλάρια και ζώνες. Αν αγαπάτε την ομοιομορφία, διαλέξετε χρώμα στις κρεμάστρες ανά κατηγορία ρούχων, έτσι ώστε να σας διευκολύνει η οργάνωσή τους κάθε φορά που πρόκειται να τα τοποθετήσετε στη ντουλάπα.

Jenny.Gr

Για τα μαγιό, διάφορα μικρορουχαλάκια όπως εσώρουχα, φουλάρια, ζώνες και όλα τα καλοκαιρινά μικροσκοπικά είδη, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε καλάθια και κουτιά αποθήκευσης για να τα έχετε μαζεμένα και οργανωμένα μέσα στη ντουλάπα.

Όσα ρούχα πρόκειται να διπλωθούν και να μπουν σε ράφια ή συρτάρια, φροντίστε να είναι τακτοποιημένα ομοιόμορφα ανά χρώμα, αφήνοντας στο πάνω μέρος αυτά που φοράτε συχνότερα, ώστε να μην χρειάζεται να τα «χαλάτε» πολύ συχνά μέσα στην εβδομάδα. Αν σας μένει λίγος χρόνος τα σαββατοκύριακα από τις εξορμήσεις του καλοκαιριού, αφιερώστε τον για να τακτοποιήσετε τυχόν ακαταστασίες, ώστε να ξεκινάτε την εβδομάδα σας με τάξη!

Jenny.Gr

Για εσάς τους τυχερούς που η ντουλάπα σας διαθέτει χώρο στο κάτω μέρος για τα παπούτσια, ο συνδυασμός με τα ρούχα θα είναι πολύ εύκολος! Ανάλογα με τη διαρρύθμιση της ντουλάπας κρατήστε σε πρώτο πλάνο τα σανδάλια και όλα τα χαμηλά ζευγάρια και τοποθετήστε σε δεύτερο τα κλειστά παπούτσια και τακούνια. Αν από την άλλη δεν υπάρχει χώρος στη ντουλάπα για την οργάνωσή τους, στο Spitishop θα βρείτε θήκες οργάνωσης και παπουτσοθήκες που θα σας βοηθήσουν να τακτοποιήσετε εύκολα τα ζευγάρια σας εξωτερικά της ντουλάπας.

Μιλώντας για χώρους εκτός ντουλάπας, μια λύση που θα σας φανεί πολύ χρήσιμη είναι να χρησιμοποιήσετε μια κρεμάστρα δαπέδου για να κρεμάτε τζιν τζάκετ, ρούχα παραλίας ή ακόμη και φορέματα ή πουκάμισα που σκοπεύετε να φορέσετε άμεσα για να γλιτώσετε χώρο από το εσωτερικό της ντουλάπας.

Jenny.Gr

Και φυσικά δεν μπορούμε να μην μιλήσουμε για κοσμήματα και μικρά αξεσουάρ που χρειάζονται το δικό τους ιδιαίτερο χώρο. Μια μπιζουτιέρα είτε με χώρους αποθήκευσης είτε με κρεμαστράκια αναλόγως με το πώς σας βολεύει να οργανώνετε τα κοσμήματά σας θα κρατήσει τα προσωπικά σας αντικείμενα οργανωμένα δίνοντας και μια πινελιά διακόσμησης παράλληλα.

Jenny.Gr

Αποθήκευση Λευκών Ειδών

Εκτός από την αποθήκευση των χειμερινών ρούχων, ήρθε η ώρα να μαζέψουμε και τα ζεστά σκεπάσματα. Οι fleece και οι βελουτέ κουβέρτες, τα παπλώματα και τα κουβερτοπαπλώματα μπαίνουν σε θήκες και τη θέση τους θα πάρουν τα ελαφρά ανοιχτόχρωμα σεντόνια, πικέ κουβέρτες, κουβερτόρια και κουβερλί.

Tip: Μια πολύ ωραία ιδέα που έχουμε δει σε πολλά ξένα blogs για να τακτοποιήσετε τα καλοκαιρινά σετ σεντονιών είναι να χρησιμοποιήσετε τις μαξιλαροθήκες του σετ για την αποθήκευση των αντίστοιχων σεντονιών, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί:

Jenny.Gr


Μπορείτε και σε αυτή την περίπτωση να ξεχωρίσετε τα σεντόνια που μπορεί να έχουν πολυχρησιμοποιηθεί ή που μπορεί να μην σας αρέσουν πια και βάλτε τα στο πίσω μέρος της ντουλάπας ή ως β’ επιλογή μεταφέρετέ τα σε κάποιο εξοχικό.

Μια επιπλέον κατηγορία που είναι σημαντικό να είναι τακτοποιημένη στη ντουλάπα είναι οι πετσέτες. Διαχωριστε τις ανά μέγεθος/σχέδιο/χρώμα (σώματος/προσώπου/χεριών) και κρατήστε αυτές που πραγματικά χρησιμοποιείτε. Αν έχετε πετσέτες που έχουν σκληρύνει από τις πολλές πλύσεις στο πέρασμα των χρόνων, μην λυπηθείτε να κάνετε μια νέα αγορά, αφού πρόκειται για είδος που έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο και το σώμα μας και έχει σημασία να είναι πάντα αφράτες και μαλακές.

Για όλα τα λευκά είδη που θα χρειαστείτε τη φετινή άνοιξη υπάρχει μια πολύ πλούσια συλλογή ειδών την οποία θα βρείτε όπως πάντα στο Spitishop!