Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άντρες από το 1990


JTeam

10 Ιουνίου 2023

Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άντρες από το 1990
Γιατί οι περισσότεροι άντρες είναι μίζεροι ;

Είναι γεγονός πως όλο και περισσότερο μπορεί να ακούμε φράσεις του τύπου «Μα τι πάει λάθος με τους άντρες τελευταία;». Σίγουρα η απάντηση διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση, ωστόσο οι Financial Times προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις, και δημοσίευσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη, σχετικά με το νο1 πρόβλημα των αντρών, εδώ και 33 χρόνια.

Η μοναξιά φαίνεται να είναι η αιτία για πάρα πολλές ψυχικές, αλλά και σωματικές επιπτώσεις στον ανδρικό πληθυσμό. Ακόμη και αν βρίσκονται σε μια σχέση, ή σε ένα φιλικό περιβάλλον, αρκετοί άνδρες μπορεί να εξακολουθούν να νιώθουν απομόνωση, μοναξιά και το αίσθημα πως τίποτα και κανείς, δεν μπορεί να τους καταλάβει.

Τέτοια συναισθήματα, οδηγούν σε ακόμη περισσότερη απομόνωση και μοναξιά, η οποία φέρνει με τη σειρά, ψυχικές και σωματικές νόσους. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το ποσοστό μοναξιάς των ανδρών τα τελευταία χρόνια, από το 3%, έχει ανέβει στο 15%. Μια ιδιαίτερα σημαντική αύξηση, η οποία κάνει τους σύγχρονους άντρες ακόμη πιο μίζερους και απελπισμένους.

Ακόμη σημειώνεται πως η μοναξιά και η απομόνωση, είναι χειρότερη και από 15 τσιγάρα την ημέρα. Μοναχικοί άνδρες, παρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα δεικτών φλεγμονής στο αίμα τους, κάτι που μαρτυρά αυξημένες πιθανότητες για διάφορες παθήσεις. Το αντίθετο δεν φαίνεται να ισχύει, δηλαδή για τις μοναχικές γυναίκες.

Νευροεπιστήμονες και ειδικοί ψυχικής υγείας, τονίζουν τη σημασία των κοινωνικών σχέσεων για ακόμη μια φορά, ενώ συνιστούν και την βοήθεια από ειδικούς για τη δημιουργία πιο υγιεινών και σταθερών σχέσεων είτε προσωπικών, κοινωνικών, ερωτικών και φιλικών.