CELEBRITIES

Ο Steven Spielberg στα σαγόνια του καρχαρία!


23 Αυγούστου 2013

STEVEN-SPIELBERG-K.jpg

Ήταν παρών στην κατασκευή του καρχαρία για το "Jaws".

Είναι ένας από τους πιο καινοτόμους σκηνοθέτες. Το άγγιγμά του είναι μαγικό και μετατρέπει σε αριστούργημα και blockbuster όποια ταινία ακουμπά.

Ο Steven Spielberg, μάς προσφέρει σαράντα περίπου χρόνια τώρα απλόχερα τις ταινίες του και μας μεταφέρει σε άλλους κόσμους. Κάθε μία είναι κι ένα διαφορετικό ταξίδι. Οι περισσότερες, δε, είναι πολυβραβευμένες, έχοντας γράψει τη δική τους ιστορία στη Μεγάλη Οθόνη: Ε.Τ, ο εξωγήινος, Στενές επαφές τρίτου τύπου, Τα σαγόνια του καρχαρία, Jurassic Park, Η λίστα του Σίντλερ, Amistad είναι μόνο μερικές από αυτές.

Αναμφίβολα, αυτή που τον καθιέρωσε και τον ανέδειξε ως το νέο αστέρι της σκηνοθεσίας με το άγγιγμα του Μίδα, ήταν «Τα σαγόνια του καρχαρία», το 1975, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Peter Bensley. Ο 29χρονος τότε Spielberg δούλεψε πολύ σκληρά προκειμένου να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ επιθυμούσε να εγκαινιάσει πολλές νέες τεχνικές οπτικών εφέ. Γι' αυτό το λόγο, ο ίδιος, αλλά και όλο του το επιτελείο -συμπεριλαμβανομένων και των ηθοποιών- παρακολουθούσαν επί έναν χρόνο σχετικά σεμινάρια.

Κι επειδή ο Σπίλμπεργκ έχει και μια λατρεία στην «κατασκευή» τεράτων, από την ταινία αυτή δε θα μπορούσε να λείπει το... αδηφάγο τέρας, «η μηχανή που σκοτώνει», όπως την αποκαλούν στο τρέιλερ.

Ο ευφυής σκηνοθέτης ήταν παρών στην κατασκευή του καρχαρία- κήτους (οι διαστάσεις του οποίου είναι όντως διαστάσεις αληθινού κήτους) από την αρχή μέχρι το τέλος. Μάλιστα, αγάπησε τόσο πολύ το... χαριτωμένο ομοίωμα, που κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, έκανε πλάκα, μπαίνοντας μέσα στα σαγόνια του. Δείτε τις φωτογραφίες στο Koolnews.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.