CELEBRITIES

Το σκοτεινό παρελθόν του Robert De Niro


15 Οκτωβρίου 2014

Robert_DiNiro_01_148_d.jpg

Ο συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου, Shawn Levy, θα κυκλοφορήσει, στα τέλη του Οκτωβρίου, το βιβλίο του «De Niro, A Life».

Στο βιβλίο αυτό, εκτός από τη βιογραφία του πασίγνωστου ηθοποιού, θα φανερωθούν και σκοτεινές πτυχές της ζωής του, πτυχές που ο ίδιος μάλλον θα προτιμούσε να ξεχάσει. Αυτές οι άγνωστες στιγμές, αφορούν στην εποχή της παντοδυναμίας του, τότε που η μία επιτυχία διαδεχόταν την άλλη. Τότε που έχτιζε την καριέρα του και γινόταν όλο και πιο γνωστός και σεβαστός απέναντι στους συναδέλφους του. Εκείνη την εποχή, ο De Niro ήταν κολλητός φίλος με το σκηνοθέτη και συνεργάτη του κινηματογραφικά, Martin Scorsese. Εκτός από τις μέρες της συνεργασίας, τους ένωναν και οι νύχτες της ασωτίας τους, στο διάσημο club του Hollywood «On The Rox», όπου και οι δύο έκαναν χρήση κοκαΐνης. Παλιότερα, μάλιστα, στα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, είχε γραφτεί πως ο De Niro είχε σώσει αρκετές φορές τη ζωή του σκηνοθέτη, όταν εκείνος έφτανε στα άκρα. Σύμφωνα με τον Levy, ο κωμικός John Belushi, διάσημος και από το show «Saturday Night Live», προστέθηκε στην παρέα τους εκείνη την περίοδο. Την άνοιξη του 1982 η παρέα βρισκόταν στο Chateau Marmont.Ένα τραγικό γεγονός συνέβη το βράδυ της 5ης Μαρτίου, όταν ο Βelushi βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του και ο θάνατός του, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, οφειλόταν στην υπερβολική δόση ενός εκρηκτικού μείγματος κοκαΐνης και ηρωίνης. Ο De Niro λίγες ώρες πριν, βρισκόταν μαζί του, αφού ο κοινός τους dealer τούς είχε προμηθεύσει με νέες ουσίες. Ο διάσημος ηθοποιός ποτέ δεν ξεπέρασε το θάνατο του καλού του φίλου, όπως υποστηρίζει ο Levy. Ένας από τους λόγους ήταν οι ενοχές που ένιωθε ο ηθοποιός. Και γιατί ένιωθε ενοχές; Γιατί  ο Belushi του είχε εκμυστηρευτεί, λίγο καιρό πριν, πως σκόπευε να γυρίσει μια νέα ταινία, όπου θα ενσάρκωνε ένα μουσικό της punk σκηνής που έκανε χρήση ηρωίνης. Τότε ο De Niro του πρότεινε να προσπαθεί να ζει τους ρόλους του στο έπακρο, εφαρμόζοντας ακόμα και βιωματική τακτική, δηλαδή...δεν θα ήταν κακό αν έκανε χρήση ηρωίνης για να «μπει στο πετσί του ρόλου», χωρίς όμως να πιστεύει πως εκείνος θα έπαιρνε στα σοβαρά την παρότρυνσή του. Στη δίκη που ακολούθησε για να διερευνηθούν τα αίτια του τραγικού αυτού συμβάντος, ο De Niro ήταν ο κύριος μάρτυρας, δίνοντας όμως τηλεφωνικά την κατάθεσή του, καθώς απουσίαζε για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας.

Το διαβάσαμε στο toratora.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.