CELEBRITIES

Γιατί από σήμερα ο κόσμος της μόδας έγινε φτωχότερος...


21 Οκτωβρίου 2014

Oscar-De-La-Renta-DYR.jpg

Κανένα αφιέρωμα, κανένα άρθρο και καμία φωτογραφία δεν μπορεί να περιγράψει το δέος που αισθανόμαστε όλοι για αυτόν τον μεγάλο σχεδιαστή μόδας. Oscar de la Renta ένας σπουδαίος άνθρωπος, ταλαντούχος σχεδιαστής, γνήσιος Αμερικάνος έφυγε από την ζωή, στα 82 του χρόνια κάνοντας την βιομηχανία της μόδας φτωχότερη... Πάνω από πέντε δεκαετίες κατάφερε να κάνει την μόδα πιο κομψή, βασιζόμενος πάντα στις γνώσεις του από τους οίκους Balenciaga και Lanvin. Τα άγχη του αφορούσαν πάντα τους άλλους. Είχε μεγάλο φιλανθρωπικό χαρακτήρα και βοηθούσε όσο μπορούσε τους συνανθρώπους του και κυρίως τα μικρά παιδιά. Ο ίδιος μάλιστα υποστήριζε ένα ορφανοτροφείο στη Δομινικανή Δημοκρατία.

oscar-de-la-renta-03_v_15jun12_getty_bΗ πρώτη του γυναίκα ήταν η Françoise de Langlade, πρώην editor-in-chief της Γαλλικής Vogue. Οι δυο τους οργάνωναν πλούσια δείπνα με εκλεκτούς καλεσμένους, κάθε εβδομάδα. Τα σπουδαιότερα ονόματα της μόδας περνούσαν από το τραπέζι τους και απολάμβαναν το εκλεκτό φαγητό του ζευγαριού. Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, Valentino μάλιστα ήθελε να αναφέρεται στην εισαγωγή του βιβλίου του ότι ο Oscar de la Renta μαζί με την σύζυγό του ήταν οι καλύτεροι οικοδεσπότες που έχει γνωρίσει στην ζωή του. Διέθετε εκλεπτυσμένο προσωπικό στιλ για την μόδα, την διακόσμηση ακόμα και στον τρόπο που μιλούσε. Το κίνητρό του στον σχεδιασμό ήταν ότι οι γυναίκες πρέπει να νιώθουν όμορφες. Βασιζόταν πάντα στα standards της Γαλλικής haute-couture και πήγαινε ένα βήμα παραπέρα την κομψότητα στο σχεδιασμό του. Για τις χειμωνιάτικες collection δεν εγκατέλειπε ποτέ του το cashmere, ενώ οι chic πινελιές από χρώματα και prints δεν απουσίαζαν από καμία συλλογή του... Karlie-Kloss-Oscar-de-la-Renta Η τελευταία του δημιουργία ήταν το νυφικό φόρεμα της Κυρίας Clooney. Ένα υπέροχο νυφικό από δαντέλα προσαρμόστηκε άψογα στο elegant style της Amal Alamuddin και εκείνη έδειχνε πραγματικά υπέροχη. Ο Oscar de la Renta αναμφισβήτητα θα λείψει έντονα από το χώρο της μόδας. Όλοι εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τόσο τις συλλογές του, όσο και τον ίδιον, καθώς διέθετε εξαιρετική προσωπικότητα που ξεχώριζε στον χώρο της μόδας. Ένας ευγενικός Κύριος που ήξερε τι σημαίνει κομψότητα και αριστοκρατικότητα θα λείψει σε όλους... Καλό Ταξίδι Oscar de la Renta...

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.