CELEBRITIES

Μεγάλοι νικητές στα BAFTA οι ταινίες του ΟΤΕ TV


9 Φεβρουαρίου 2015

OTE-TV_BAFTA-Best-Film_Boyhood.jpg

Οκτώ βραβεία σε όλες τις βασικές κατηγορίες απέσπασαν στη χθεσινή απονομή των 68ωνΒραβείων Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA) οι ταινίες που έχει εξασφαλίσει ο OTE TV σε Α’ τηλεοπτική προβολή στα κανάλια OTE CINEMA τη φετινή σεζόν.

Μεγάλος νικητής των φετινών BAFTA, η ταινία Μεγαλώνοντας (Boyhood) του Αμερικανού Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, για τη ζωή μίας οικογένειας στη διάρκεια 12 χρόνων, που κέρδισε τον τίτλο της Καλύτερης Ταινίας, ενώ ο σκηνοθέτης απέσπασε το βραβείο Σκηνοθεσίας και η Πατρίσια Αρκέτ το BAFTA Β’ Γυναικείου Ρόλου. Το Μεγαλώνοντας μετρά επίσης 3 Χρυσές Σφαίρες, Αργυρή Άρκτο στο φεστιβάλ Βερολίνου, σειρά βραβεύσεων από ενώσεις κριτικών, αλλά και 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ.

OTE TV_BAFTA Best Film_Boyhood

Καλύτερη Βρετανική Ταινία ανακηρύχθηκε το Η Θεωρία των Πάντων (The Theory of Everything) για τη ζωή του αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Η ταινία επίσης χάρισε στον πρωταγωνιστή της Έντι Ρεντμέιν το BAFTA Α’ Ανδρικού Ρόλου και τιμήθηκε επίσης με το βραβείο Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου. Το φιλμ του Τζέιμς Μαρς έχει επίσης κερδίσει 2 Χρυσές Σφαίρες (η μία για τον πρωταγωνιστή της) και είναι υποψήφιο για 5 Όσκαρ.

Πρώτα στην κατηγορία τους αναδείχθηκαν επίσης το εξαιρετικό Ida του Πάβελ Παβλικόφσκι που κέρδισε το BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και το ανατρεπτικό Η Ταινία Lego (The Lego Movie) που απέσπασε το BAFTA Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων (η ταινία προβάλλεται ήδη στο κανάλι Village Cinema).

Υποψήφιες ήταν επίσης οι ταινίες Τα Τερατοκουτάκια (The Boxtrolls), 20.000 Μέρες Στη Γη (20,000 Days On Earth) και Χόμπιτ: Η Μάχη Των 5 Στρατών (The Hobbit: The Battle of the Five Armies).

Η τελετή των BAFTA προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση στο OTE CINEMA 1HD. Οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα μπορούν να παρακολουθήσουν την λαμπερή εκδήλωση και σήμερα στις 22.00 στο ΟΤΕ CINEMA 2, με υπότιτλους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.