CELEBRITIES

Τα πρώτα Oscars και η πρώτη τηλεοπτική προβολή τους


20 Φεβρουαρίου 2015

Ο θεσμός των oscar είναι ο μοναδικός που κέρδισε την αγάπη του κοινού από την παρθενική του εμφάνιση. Ήταν Μάιος του 1929 όταν άναψαν τα πρώτα φώτα της λαμπερής διοργάνωσης στο Blossom Room του ξενοδοχείου Roosevelt στην Καλιφόρνια. Η τελετή έλαβε τόπο σε ένα prive δείπνο με 270 καλεσμένους και με τιμή εισόδου τα 5 δολάρια. Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο ηθοποιός Douglas Fairbanks ο πρώτος στην ιστορία των oscar που βράβευσε καλλιτέχνες.

Hollywood Roosevelt Hotel Hollywood, California

Η μεγάλη όμως χρονιά που εκτόξευσε στα ύψη την απήχηση τους ήταν το 1953, αφού το κοινό είχε για πρώτη φορά την πολυτέλεια να παρακολουθήσει από τους τηλεοπτικούς του δέκτες την λαμπερή βραδιά. Η χρυσή αυτή χρονιά κατακλύστηκε από μία ανεπανάληπτη παρέλαση αστέρων του Hollywood, με τις ηχηρές παρουσίες της Marylin Monroe, του Frank Sinatra, της Elizabeth Taylor και του Humphrey Bogart να ξεχωρίζουν, αφήνοντας πίσω τους μοναδικές αξέχαστες φωτογραφίες.

[gallery-426452]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.