CELEBRITIES

Bill Cosby: Οι μαρτυρίες των γυναικών που δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση μας συγκλονίζουν


31 Οκτωβρίου 2016

20160906_zaf_rf1_016.jpg

Η ιστορία του Bill Cosby έχει συγκλονίσει τους πάντες. Ο διάσημος ηθοποιός κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες, τις οποίες νάρκωνε και μετά βίαζε. Η προακροαματική διαδικασία ξεκινάει αύριο, Τρίτη, και οι δικαστές ελπίζουν να παρευρεθούν τουλάχιστον τα 13 από τα 60 θύματα του Crosby. Τα φερόμενα ως θύματα θα διερευνηθούν από τους δικαστές και πρόκειται να τους ασκηθεί ένα εξονυχιστικό ερωτηματολόγιο, προκειμένου να βγουν τα σωστά συμπεράσματα. Το Associated Press τυπικά δεν αναφέρει τα ονόματα των θυμάτων της σεξουαλικής επίθεσης. Ωστόσο, ένα από τα θύματα, η Constand, έχει δώσει τη συγκατάθεσή της μέσω του δικηγόρου της, να αποκαλυφθεί το όνομά της. Επιπλέον, δέκα άλλες γυναίκες που κατονομάζονται παρακάτω έχουν μιλήσει δημοσίως. Μία χρησιμοποιεί ψευδώνυμο, ενώ δύο παραμένουν ανώνυμες.

Οι ιστορίες που ακολουθούν είναι πραγματικά ανατριχιαστικές: 

ANDREA CONSTAND

Ήταν μόλις 30 ετών, ενώ εκείνος 66 όταν δέχθηκε την σεξουαλική κακοποίηση. H Constand, το 2005 είχε δηλώσει στην αστυνομία ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον Cosby υπό την επήρεια ναρκωτικών. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει ότι της έδωσε τρία μπλε χάπια για να "χαλαρώσει", προκειμένου να συζητήσουν την αλλαγή σταδιοδρομίας στην καριέρα της. Είπε ότι είχε τις μισές αισθήσεις της, όταν εκείνος της έκανε σεξουαλική επίθεση στον καναπέ του.

JANE DOE 1 (ανώνυμη)

Εκείνη ήταν μόλις 21 και αυτός 30. Το θρίλερ εξελίχθηκε το 1964 όταν την κάλεσε σε ένα casting για να κάνει κάτι extra από τη δουλειά της και εκεί ξεκίνησαν να γίνονται φίλοι. Μετά από μήνες συναντήθηκαν στο Chicago, την κάλεσε στο ξενοδοχείο που έμενε, το Drake Hotel, τη μέθυσε με σαμπάνια και μετά εκείνη ήταν ανήμπορη να αμυνθεί στην σεξουαλική επίθεσή του.

LINDA BROWN

Εκείνη 21 και ο Cosby 31. Η Linda ήταν μοντέλο και της ζητήθηκε από το πρακτορείο της να παρευρεθεί show του Cosby στο Τορόντο. Μετά από λίγο καιρό και συγκεκριμένα το 1969, πήγαν για δείπνο μαζί και ο ίδιος της ζήτησε να ανέβει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, για να της προσφέρει ένα δώρο. Όταν μπήκαν μέσα της έδωσε ένα αναψυκτικό να πιει, το οποίο της προκάλεσε black out, αφήνοντας έτσι ελεύθερο τον Cosby να ασελγήσει.

CINDRA LADD

Για μια ακόμη φορά στα 31 του χρόνια, ο Cosby έκανε σεξουαλική επίθεση στο 21χρονο τότε μοντέλο , Cindra. Οι δυο τους βρέθηκαν σε ένα φιλικό σπίτι και εκείνη ζήτησε ένα χάπι για τον πονοκέφαλο. Ο Cosby της προσέφερε ένα χάπι το οποίο την υπνώτισε και εκείνος έδρασε ελεύθερος.

JANE DOE 2 (ανώνυμη)

Μόλις είχε κλείσει τα 20 και εκείνος ήταν 32. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1970, στο Playboy Club της Νέας Υόρκης. Της προσέφερε το ναρκωτικό, quaaludes όταν οι δυο τους βρέθηκαν σε μία λιμουζίνα και εκείνη αρνήθηκε. Στη συνέχεια ήπιε τρία ή τέσσερα ποτήρια σαμπάνια, τα οποία ισχυρίζεται ότι περιείχαν μέσα υπνωτικά γι αυτό και έμεινε αναίσθητη. Ξύπνησε γυμνή σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, αισθανόταν ότι είχε πληγές το σώμα της και όπως διαπίστωσε είχε κακοποιηθεί σεξουαλικώς.

DONNA MOTSINGER

Η Motsinger ήταν 26 και δούλευε ως σερβιτόρα στο εστιατόριο Trident στην Καλιφόρνια, το οποίο ήταν το αγαπημένο του Cosby. Εκείνος τότε ήταν 33 χρονών και έγινε φίλος τόσο με την Donna, όσο και με τον 9χρονο γιο της. Το 1972 εκείνη δέχθηκε μία πρόσκληση να παρευρεθεί στο show του. Πήγε και την πήρε με μία λιμουζίνα, όπου της προσέφερε κρασί μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους. Την έπιασε τρομερός πονοκέφαλος και εκείνος της προσέφερε ένα χάπι. Αυτό που θυμάται μόνο ήταν ότι ήταν απλά τρυφερός μαζί της κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε κάποια φάση έπαθε black out και ξύπνησε απλά γυμνή, την επόμενη  ημέρα, στο σπίτι της.

MARGIE SHAPIRO

Εκείνη μόλις 19 κι αυτός 37. Εργαζόταν στο Castle Donuts στη Santa Monica της California και ο Cosby έκανε μία στάση εκεί. Την προσκάλεσε στο γύρισμα του "Mother, Jugs & Speed," και μετά σε ένα δείπνο αλλά τελικά τα πλάνα άλλαξαν και βρέθηκαν σε ένα σπίτι κοντά στο Playboy Mansion, όπου έπαιξαν pinball.  Το στοίχημα ήταν ότι όποιος έχανε θα έπαιρνε ένα χάπι, το οποίο η ίδια πιστεύει ότι ήταν το ναρκωτικό quaalude. Εκείνη έχασε, πήρε το χάπι, κοιμήθηκε και ξύπνησε αντικρίζοντας τον Cosby να κάνει σεξ μαζί της.

THERESE SERIGNESE

Δεν είναι σίγουρη αν ήταν 18 ή 19 και αντίστοιχα εκείνος 38 ή 39. Η Serignese δούλευε σε ένα μαγαζί δώρων στο Las Vegas. Την προσκάλεσε στο show του και της έδωσε pass για το backstage, να πάει να τον συναντήσει. Εκεί της έδωσε δύο χάπια, τα οποία την άφησαν αναίσθητη... Το 2006 που δικάστηκε για αυτή την υπόθεση, ο ίδιος είπε ότι όλα έγιναν με τη δική της συναίνεση, γι αυτό και εκείνη δέχτηκε τα χάπια.

LINDA KIRKPATRICK

Ήταν 25 χρονών όταν γνώρισε τον 43χρονο Cosby σε έναν αγώνα τένις. Της προσέφερε εισιτήρια για το show του στο Las Vegas, όπου την κέρασε ένα ποτό το οποίο την άφησε αναίσθητη. Έχει εικόνες στο μυαλό της να είναι από πάνω της, να τη φιλάει και να την παρενοχλεί σεξουαλικά και εκείνη να μην μπορεί  να αντιδράσει.

JANICE BAKER-KINNEY

Εκείνη ήταν 23 και δούλευε ως bartender στο Reno και αυτός 45. Πήγε σε ένα pizza party, το 1982, σε ένα σπίτι που ήταν κοντά με το δικό της. Ο Cosby επέμενε να πάρει δύο χάπια πριν ξεκινήσουν να παίζουν τάβλι. Θυμάται να της ξεκουμπώνει την μπλούζα και να της κατεβάζει το φερμουάρ από το παντελόνι και ότι ξύπνησε γυμνή με σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης στο σώμα της.

HEIDI THOMAS

Ήταν 24 χρονών και είχε όνειρο να γίνει ηθοποιός. Εκείνος ήταν 47 και είχε ήδη μία λαμπρή καριέρα. Το πρακτορείο της Heidi την έστειλε σε εκείνον για να της δώσει συμβουλές σταδιοδρομίας, στο ξενοδοχείο Harrah στο Reno το 1984. Η λιμουζίνα όμως που την παρέλαβε την πήγε σε ένα ιδιωτικό σπίτι όπου της προσφέρθηκε ένα ποτό προκειμένου να παίξει τον ρόλο ενός μεθυσμένου κοριτσιού. Θυμάται μόνο τον Cosby γυμνό να την αναγκάζει να του κάνει στοματικό έρωτα.

REBECCA NEAL

Ήταν 28 και δούλεψε στο health club του Las Vegas. Έπαιζε τέννις με τον Cosby και ήταν στενοί φίλοι τόσο οι δυο τους όσο και με τη μητέρα και τη θεία της Neal. Εκείνη είχε αποδεχθεί μια πρόσκλησή του για δείπνο, στο ξενοδοχείο Hilton του Las Vegas. Ο Cosby την ώθησε να πιει ένα ποτό, ενώ έτρωγαν. Όπως ισχυρίζεται η ίδια αργότερα τη βίασε στο δωμάτιό του, ενώ ήταν πάρα πολύ αποπροσανατολισμένη για να δώσει τη συγκατάθεσή της.

LISE-LOTTE LUBLIN

Η Lublin ήταν μία 23χρονη ηθοποιός, όταν γνώρισε τον 50χρονο τότε Cosby, το 1989. Εκείνη μαζί με τη μητέρα της πήγαν για τρέξιμο μαζί του, όπου τους προσέφερε εισιτήρια για το show του. Αργότερα η Lise έλαβε πρόσκληση στη σουίτα του Elvis, στο ξενοδοχείο Hilton στο Las Vegas για να κάνουν μαζί πρόβες για μία σκηνή έργου. Της προσέφερε δύο ποτά για να χαλαρώσει και εκείνη δέχθηκε. Θυμάται τον Cosby να της χαϊδεύει τα μαλλιά μέχρι που ξύπνησε στο σπίτι της δύο ημέρες αργότερα. Είναι σχεδόν σίγουρη ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από εκείνον.

"KACEY" (ψευδώνυμο)

Ήταν 29 και δούλευε για το πρακτορείο του Cosby. Δέχθηκε να φωτογραφηθεί γυμνή, με τον όρο να μη δημοσιευτούν οι φωτογραφίες της. Η ίδια γνώριζε τον ίδιο για έχει χρόνια, όταν την κάλεσε σε γεύμα στο Bel Air Hotel, το 1996 όπου εκείνος ήταν 58. Όταν πήγε στο ξενοδοχείο ήταν με μία ρόμπα και παντόφλες και της προσέφερε ένα κρασί και ένα χάπι λέγοντάς της ότι είναι απόλυτα ασφαλές και απλά θα τη χαλαρώσει. Μετά από ώρα ξύπνησε, αφού είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον Cosby στο κρεβάτι του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.