Τα πιο υπερβολικά στολισμένα σπίτια είναι αυτά!

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016
housechristmasdeco-kl.jpg

Για ορισμένους από εμάς, οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί είναι μια μορφή τέχνης. Μάλιστα, φέτος τα Χριστούγεννα, οι Αμερικανοί πολίτες υπολογίζεται ότι θα ξοδέψουν το εντυπωσιακό ποσό των 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χριστουγεννιάτικα στολίδια. Εμείς σας προτρέπουμε να μην αντλήσετε έμπνευση από αυτά τα σπίτια, αφού είναι οι πιο κακόγουστοι στολισμοί που είδαμε φέτος.

Ο ιδιοκτήτης αυτού του σπιτιού στο Brooklyn της Νέας Υόρκης τοποθέτησε έναν όχι-και-τόσο-διακριτικό Άγιο Βασίλη στην είσοδό του. Το συγκεκριμένο σπίτι είναι από τα λίγα στην γειτονιά του Brooklyn που κάνουν τόσο εντυπωσιακό στολισμό. Εμάς δεν μας εντυπωσίασε αλλά μας τρόμαξε!

Ντυμένο 400.000 χρωματιστά φωτάκια, αυτό το κυριολεκτικά λαμπερό σπίτι βρίσκεται στη Γερμανία - κι όχι στην Αμερική, όπως θα περίμενε κανείς. Ο θεαματικός στολισμός συμπεριλάμβανει, μεταξύ άλλων, και τις λέξεις «Καλές Γιορτές» (σε περίπτωση που δεν το καταλάβει ο περαστικός!), ενώ ο ιδιοκτήτης του μπορεί να περηφανεύεται ότι διαθέτει ένα από τα πιο έντονα στολισμένα σπίτια στην Ευρώπη.

Ο εντυπωσιακός στολισμός του σπιτιού αυτού στην Ουάσινγκτον της Αμερικής δεν μένει στα παραδοσιακά φωτάκια και στολίδια. Το τεράστιο τζιτζιρόσπιτο κάνει πιο ξεχωριστό αυτόν τον χριστουγεννιάτικο στολισμό ο οποίος βασίζεται στα κόκκινα φωτάκια, ένα στεφάνι και τα μεγάλα μπαστούνια-γλυφιτζούρια, για να καλύψουν κάθε σημείο της αυλής του ιδιαίτερου αυτού σπιτιού.

Σε αυτό το σπίτι στην Αγγλία, η παρουσία του Άγιου Βασίλη θα γίνει σίγουρα αισθητή, αφού ο κήπος του είναι στολισμένος αποκλειστικά και μόνο με φιγούρες του γνωστού αγίου σε διαφορετικά μεγέθη. Υποθέτουμε ότι στην ερώτηση αν υπάρχει ο Αϊ Βασίλης, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού αυτού απαντάνε: «Ναι και δεν είναι ένας, αλλά πολλοί!».

Πάνω από δύο μήνες πήρε στον ιδιοκτήτη του σπιτιού αυτού στην Βοστόνη η διαδικασία κάλυψης της πρόσοψής του με περισσότερα από 250.000 λαμπάκια και δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν είναι και ό,τι πιο χριστουγεννιάτικο έχουμε δει.

Για πολλά χρόνια, αυτό το ζευγάρι στόλιζε κάθε γωνιά του σπιτιού του στο Bristol της Αγγλίας με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και στολίδια. Όλα αυτά όμως μέχρι το 2008 οπότε και αποφάσισαν να σταματήσουν καθώς δεν μπορούσαν να καλύψουν τον εξαιρετικά φουσκωμένο λογαριασμό του ρεύματος. Ναι, καλά καταλάβατε. Αυτό είναι το εσωτερικό του σπιτιού. Όχι, δεν γνωρίζουμε αν φοράνε γυαλιά ηλίου καθ' όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Πάνω από 50.000 ευρώ κοστίζει στον ιδιοκτήτη του σπιτιού αυτού στην Αγγλία, ο στολισμός του με 115.000 φωτάκια. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν το κάνει μόνο για να ενισχύσει την χριστουγεννιάτικη διάθεσή του αλλά και για να ενθαρρύνει περαστικούς και επισκέπτες του σπιτιού να δωρίσουν χρήματα για την εύρεση της θεραπείας του καρκίνου. Πονέσανε τα μάτια μας, αλλά επειδή είναι για φιλανθρωπικό σκοπό, του το συγχωρούμε.

Αυτό το σπίτι στον Καναδά εκμεταλλεύεται τον κήπο του για να στήσει μια τεράστια Φάτνη που απεικονίζει τη γέννηση του Χριστού κατά μήκος της πρόσοψης του σπιτιού. Είναι ό,τι χειρότερο έχουμε δει ποτέ, και εμείς όσο και να ψάχνουμε, ακόμα δεν έχουμε καταλάβει που ακριβώς είναι η φάτνη. Εσείς;

Όσο για αυτό το σπίτι... τα έχει όλα και είμαστε σίγουροι πως δεν υπάρχει ούτε μια γωνίτσα του που να μην είναι στολισμένη.

Για το τέλος σας αφήσαμε το καλύτερο. Είναι μερικοί άνθρωποι, κυρίως στο εξωτερικό, που αγαπούν τόσο πολύ τα Χριστούγεννα που τους αρέσει να στολίζουν μέχρι και τα αυτοκίνητά τους. Δείτε πώς στολισε έναν Christmas maniac το αυτοκίνητό του και πάρτε μια γεύση από το τι δεν πρέπει ποτέ και για κανένα λόγο να τολμήσετε.

Αν σας άρεσε το άρθρο που διαβάσατε, δείτε περισσότερα στο www.spirossoulis.com - the home issue.