CELEBRITIES

Kristen Stewart: Η ιστορία ενός κοριτσιού που είναι bisexual και καθόλου μπερδεμένη


Χριστίνα Κατσαντώνη

10 Μαρτίου 2017

kristen.jpg

Η ίδια έγινε πολύ νωρίς μέλος αυτών των πειρατικών πληρωμάτων που διαφυλάττουν θησαυρούς, χωρίς όμως να ακολουθήσει τη συχνά προδιαγεγραμμένη πορεία νεαρών σταρ, η φήμη των οποίων λάμπει στιγμιαία και τελικά σκάει και ξεχνιέται σαν πυροτέχνημα.

Σήμερα, σε ηλικία μόλις 27 ετών, έχει ένα βιογραφικό γεμάτο συνεργασίες με σπουδαίους σκηνοθέτες (από τον Ang Lee μέχρι τον Woody Allen). Η καριέρα της εκτοξεύθηκε με τη σειρά ταινιών Twilight, που κατά το Forbes, ανέβασε τα έσοδά της σε 34 εκατομμύρια δολάρια σε ένα χρόνο -το 2012. Όταν έπαιξε στην πρώτη ταινία, δεν είχε καν τελειώσει το σχολείο. Η επιτυχία της, όμως, ήταν τέτοια που απέκλεισε κάθε πισωγύρισμα.

Σε συνέντευξη της στον Guardian, με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας της, Personal Shopper, στην Αγγλία και την πρόσφατη πρεμιέρα της στο Los Angeles, όπου εμφανίστηκε με νέο look και κατάξανθο ξυρισμένο κεφάλι, δηλώνει πως η ανεπάρκειά της σε γνώσεις, την κάνει συχνά να θυμώνει. “Είμαι περίεργη ποια θα ήμουν σήμερα αν είχα πάει στο Πανεπιστήμιο. Γιατί στο σχολείο, δούλεψα πολύ σκληρά γι' αυτό τον στόχο. Μερικές φορές νιώθω θυμό για την κατωτερότητά μου. Υπάρχουν πολλά που δεν ξέρω. Όμως τελικά πάντα θα υπάρχουν. Τουλάχιστον προσπαθώ να διαβάζω πολύ. Αγαπώ τον Kerouac, τον Bukowski. Αγαπημένος μου συγγραφέας, όμως, είναι ο John Steinbeck. Το “Ανατολικά της Εδέμ” είναι η Βίβλος μου”.

Στην ίδια συνέντευξη δηλώνει ότι νιώθει νοσταλγία για την εποχή που ήταν ακόμα άσημη -που δείχνει περιέργως μακρινή για μια 27χρονη. Η προσωπική της ζωή έγινε δημόσια, μέσα από τη σχέση της με τον παρτενέρ της στην οθόνη Robert Pattinson, η οποία έγινε “κτήμα” ανώνυμων κι επώνυμων θαυμαστών. Έγινε πρωταγωνίστρια ροζ σκανδάλου, όταν ο φακός την έπιασε να φιλιέται με τον παντρεμένο σκηνοθέτη, Rupert Sanders, ενώ η ίδια ήταν σε σχέση με τον λατρεμένο τότε βρικόλακα, Robert Pattinson.

Η μοίρα τα έφερε έτσι που ένας από τους πιο φανατικούς haters της βρίσκεται σήμερα στη θέση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Donald Trump, ως ο παρουσιαστής του Apprentice” τότε, καλούσε με tweets του τον Pattinson να την παρατήσει, γιατί τον απάτησε “σαν σκυλί και θα το ξανακάνει”. Σε εμφάνισή της (τον Φεβρουάριο) στο Saturday Night Live, μνημόνευσε εκείνα τα tweets και απάντησε στον μελλοντικό πρόεδρο: “Δεν του άρεσα τότε, δεν θα του αρέσω ούτε σήμερα. Γιατί είμαι κάπως... τόσο πολύ gay!”.

Σε σχετική αναφορά στον Guardian, σχολιάζει: “Είναι λίγο παράξενο να τα σκέφτομαι αυτά σήμερα, αλλά και συναρπαστικό. Με... αποκάλυψε ο μελλοντικός Πρόεδρος! Νιώθω σαν να έγινα κομμάτι της ιστορίας”.

Η προσωπική της ιστορία πήρε διαφορετική στροφή, όταν διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες της με τη Γαλλίδα τραγουδίστρια Soko και αργότερα επιβεβαίωσε η ίδια τη σχέση της με την ειδική στα σπεσιάλ εφέ, Alicia Cargile (όπως και με την τωρινή girlfriend, Stella Maxwell). Η γλυκιά Bella που αγάπησε τον βρικόλακα κι ύστερα έγινε η μισητή Bella που απάτησε τον βρικόλακα, έφτασε σήμερα να θεωρείται ως η διασημότερη gay ηθοποιός του Hollywood, ένα de facto ίνδαλμα για την LGBT κοινότητα.

Στην ερώτηση γιατί θέλησε να μιλήσει η ίδια για την προσωπική της ζωή το περασμένο καλοκαίρι, είχε απαντήσει: “Μου φάνηκε σημαντικό και επίκαιρο. Ξέροντας ότι έχω τόσα πολλά βλέμματα πάνω μου, συνειδητοποίησα πως επηρεάζω μεγάλο αριθμό ανθρώπων με αυτό που είμαι. Ήταν μια ευκαιρία να κάνω έστω και ένα άτομο να αισθανθεί καλά με τον εαυτό του”.

Δεν έχει μετανιώσει γι' αυτή της την απόφαση, την επιρροή που άσκησε και τις συνέπειες που πιθανόν προκάλεσε και δεν θεωρεί τον εαυτό της πρωτοπόρο. “Τα πράγματα αλλάζουν, οι καιροί αλλάζουν κι είμαστε όλοι κομμάτια αυτής της αλλαγής. Δεν ξέρω αν μου αναλογεί κάποιο ιδιαίτερο credit, αν ναι, δεν ντρέπομαι γι' αυτό, γιατί ξέρω ότι δεν έχω κανένα λόγο να κρύβομαι. Το όλο ζήτημα της σεξουαλικότητας είναι ρευστό κι απλώς προσπαθώ να το εξερευνήσω. Σήμερα μπορούμε πια να μιλάμε για τέτοια θέματα. Οι προκαταλήψεις καταρρίπτονται, αυτό είναι σίγουρο. Όχι πως ακόμα δεν υπάρχουν, αλλά είναι ευχάριστο που πια δεν πρέπει να περιριστούμε στη βεβαιότητα ότι ο καθένας είναι ή straight ή gay. Δεν είσαι μπερδεμένος, αν είσαι bisexual. Για μένα, ισχύει μάλλον το αντίθετο”.

Οι καιροί βέβαια ενίοτε αλλαζόυν προς το χειρότερο -όπως μαρτυρά η παρουσία του Donald Trump, τον οποίο διευκρινίζει πως δεν θεωρεί αστείο αλλά επικίνδυνο- όμως το κορίτσι που μεγάλωσε στο Hollywood, δηλώνει αισιόδοξο: “Πιστεύω ότι το σινεμά, η μουσική, η τέχνη γενικότερα, θα βιώσει μια μεγάλη έκρηξη, ως αντίδραση σε όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα. Έχει ήδη αρχίσει να τη βιώνει...”.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.