CELEBRITIES

Τι θα συμβεί αν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ II


19 Μαρτίου 2017

queenelizabeth.jpg

Δεν είναι ξεκάθαρο το γιατί η εφημερίδα αποφάσισε να αποκαλύψει τις συγκεκριμένες πληροφορίες -και έχει δεχθεί ήδη κριτική από τα social media- αλλά το άρθρο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Δείτε παρακάτω τι ακριβώς θα συμβεί όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ II.

-Ο πρώτος επίσημος που θα μάθει τα νέα είναι ο προσωπικός γραμματέας της βασίλισσας, ο Sir Christopher Geidt. Στη συνέχεια, ο Geidt θα επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό, ο οποίος μπορεί να χρειαστεί να ξυπνήσει στη μέση της νύχτας, και θα ακούσει το "London Bridge is down" -και θα ξέρει ακριβώς τι σημαίνει.

-Μετά, το Υπουργείο Εξωτερικών θα ειδοποιήσει 15 ξένες κυβερνήσεις. Η είδηση, στη συνέχεια, θα κοινοποιηθεί σε 36 ακόμα χώρες της Κοινοπολιτείας, για τις οποίες η βασίλισσα είναι εμβληματική μορφή.

-Κυβερνήτες, πρέσβεις και πρωθυπουργοί θα ενημερωθούν πριν από τα media και το κοινό. Τα νέα θα ανακοινωθούν ως newsflash στην Ένωση Τύπου και στα media παγκοσμίως την ίδια στιγμή. Ένας υπηρέτης θα τοποθετήσει μία ανακοίνωση στις πύλες του Buckingham Palace και η ιστοσελίδα του "θα μετατραπεί σε μία σκοτεινή, σκέτη σελίδα που θα δείχνει το ίδιο κείμενο σε σκούρο φόντο."

-Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει ένας καταιγισμός κάλυψης από τα media -οι περισσότεροι ειδησιακοί οργανισμοί θα έχουν ήδη προγραμματισμένες μέρες κάλυψης. Τα κανονικά προγράμματα θα διακοπούν, τα τηλεοπτικά δίκτυα θα συγχωνευθούν και οι εκφωνητές θα φορούν μαύρα ως ένδειξη σεβασμού. Τα ειδησεογραφικά κανάλια έχουν ήδη καταχωρημένους βασιλικούς εμπειρογνώμονες για να συζητήσουν τα νέα. Οι εμπορικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί θα αρχίσουν να παίζουν "μη προσβλητική μουσική" πριν ανακοινώσουν τα νέα.

-Η Βρετανία θα μπει σε μία περίοδο πένθους. Ο πρίγκιπας Charles θα γίνει βασιλιάς Charles στις 11 το πρωί της επόμενης ημέρας. Ο πρίγκιπας William θα γίνει Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Kate Middleton θα γίνει Πριγκίπισσα της Ουαλίας (ο πρώην τίτλος της πριγκίπισσας Diana). "Και τα δύο σώματα του κοινοβουλίου θα υπενθυμιστούν, οι άνθρωποι θα φύγουν πιο νωρίς από τις δουλειές τους και οι πιλότοι των αεροσκαφών θα ανακοινώσουν την είδηση στους επιβάτες τους," αναφέρει η Guardian. "Θα είναι 10 μέρες θλίψης και θεάματος, μέσα στις οποίες, σαν τον ίδιο τον εκθαμβωτικό καθρέφτη της μοναρχίας, θα απολαύσουμε το ποιοι ήμασταν και θα αποφύγουμε το ερώτημα του τι έχουμε γίνει".

-Πριν θαφτεί, το φέρετρο της βασίλισσας θα μείνει όπως είναι  για τέσσερις ημέρες. Το παλάτι υπολογίζει γύρω στο μισό εκατομμύριο ανθρώπους να πάνε για να αποτίσουν φόρο τιμής. Η κηδεία -που θα χρηματοδοτιθεί από το κοινό- θα πραγματοποιηθεί 12 μέρες μετά τον θάνατό της. Το φέρετρο θα μεταφερθεί στο Westminster Abbey και ο αρχιεπίσκοπος του Canterbury, Justin Welby, θα ηγείται της τελετής. Παγκόσμιοι ηγέτες και αρχηγοί κρατών απ' όλο τον κόσμο θα παρευρεθούν και το κοινό πιθανότατα θα ακολουθήσει την πομπή.

-Μετά την κηδεία, το σώμα της βασίλισσας θα μπορούσε να θαφτεί σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων της στο Balmoral ή στο Sandringham, ή σε ένα οικόπεδο στο St. George’s Chapel στο Windsor, δίπλα από τον πατέρα της βασιλιά Γεώργιο VI.

 

Gallery: Δείτε ακόμη το αριστοκρατικό στιλ της βασίλισσας Ελισάβετ II

[gallery-331220]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.