CELEBRITIES

Zelda Kaplan: Η ζωή της γυναίκας που πέθανε στο front row του New York Fashion Week


Αφροδίτη Σακκά

25 Σεπτεμβρίου 2017

zelda.jpg

Παρά την ηλικία της, η Kaplan πολύ συχνά βρισκόταν σε clubs του Manhattan να χορεύει μέχρι το πρωί μαζί με ανθρώπους που είχαν τα μισά της χρόνια. Η Kaplan ήθελε να βρίσκεται στη μέση του ενδιαφέροντος του κόσμου, είτε αυτό περιλάμβανε τη νυχτερινή ζωή της πόλης, είτε τέχνη και κουλτούρα, είτε πιο σοβαρά θέματα στο εξωτερικό. Σε μία συνέντευξη στο Daily Intel το 2010, είχε πει πως η ώρα που πέφτει για ύπνο είναι μεταξύ "μεσάνυχτα και 7 το πρωί." Η Kaplan ήταν τόσο γνωστή φιγούρα της πόλης που το 2004 το HBO έκανε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της που λεγόταν "Her Name is Zelda."

Εκτός από το nightlife και το status της ως style icon, η Kaplan αγαπούσε τα ταξίδια και ήταν παθιασμένη σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών. Σπάνια μιλούσε για τη προσωπική ζωή της, αλλά είχε παντρευτεί δύο φορές. Γεννημένη στο New Jersey, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη αφού πήρε διαζύγιο από τον δεύτερό της σύζυγο, πριν της δωθεί η ευκαιρία να ταξιδέψει στο Mali, όπου ανέπτυξε το ενδιαφέρον της για την Αφρική. Ταξίδεψε στην Αφρική και τη Νότια Ασία, όπου προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τους κινδύνους του ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων και υποστήριξε τα δικαιώματα των γυναικών στη κληρονομιά.

Από το θάνατό της και μετά, πολλοί τίμησαν με τον δικό τους τρόπο τη ζωή και τη δουλειά της Kaplan. Η συλλογή της από μοναδικά καπέλα και φορέματα με prints, που ήταν φτιαγμένα από υφάσματα που έφερνε από τα ταξίδια της, ήταν το σήμα κατατεθέν της.

Η σχεδιάστρια Richie Rich, κοντινή φίλη της Kaplan, είχε πει στο New York Post: "Το ότι έφυγε από τη ζωή στο front row ήταν γραφτό να γίνει. Η Zelda αγαπούσε τη μόδα, οπότε πέθανε για αυτή. Θα ήθελε να είχε φύγει με στιλ. Η Zelda πάντα έλεγε: 'Ζήσε, ζήσε, ζήσε και πέρνα καλά.' Ελπίζω να την κρατούν οι άγγελοι τώρα."

Ίσως όμως η πιο σημαντική φράση να ήρθε από την ίδια τη Kaplan σε μία συνέντευξή της στο Village Voice το 2006, όταν είπε: "Ελπίζω να εμπνέω τους ανθρώπους να μην φοβούνται να γεράσουν -να γεράσουν πολύ. Και να μη νιώθουν άδειοι από τη ζωή, γιατί αξίζει να ζει κανείς τη ζωή, δε συμφωνείς;"

 

Gallery: Δείτε ακόμη μερικά από τα πιο iconic looks της Zelda Kaplan

[gallery-717570]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.