CELEBRITIES

Γιατί οι μεγαλύτεροι σταρ του κόσμου υποστηρίζουν την κατηγορούμενη για δολοφονία, Cyntoia Brown


Αφροδίτη Σακκά

24 Νοεμβρίου 2017

cyntoia.JPG

Διαβάστε εδώ: H Uma Thurman σπάει τη σιωπή της σχετικά με τον Harvey Weinstein

Rihanna, LeBron James, Snoop Dogg, Cara Delevingne, Kim Kardashian West: Αυτοί βρίσκονται ανάμεσα στους διάσημους που χρησιμοποίησαν τους τεράστιους αριθμούς από followers που έχουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media για να υποστηρίξουν την απελευθέρωση της Brown , 29, η οποία σύμφωνα με τον δικηγόρο της ήταν θύμα sex trafficking. Ήταν μόνο 16 χρονών όταν σκότωσε έναν άντρα που την είχε προσλάβει ως ιερόδουλη.

Η υπόθεση της Brown είχε τραβήξει την προσοχή στο Nashville και ήταν το θέμα ενός ντοκιμαντέρ του PBS το 2011, αλλά δεν είχε λάβει τόσο μεγάλη προσοχή μέχρι το ξέσπασμα στα social media την Τρίτη. Δεν είναι ξεκάθαρο το τι το ξεκίνησε, ωστόσο, ένας τοπικός τηλεοπτικός σταθμός, το Fox 17, ανέφερε την υπόθεση τη προηγούμενη εβδομάδα.

"Εκτιμούμε πάρα πολύ το γεγονός πως ένας τόσος μεγάλος αριθμός από celebrities εντάσσονται στον σκοπό μας," δήλωσε ο Charles Bone, δικηγόρος στο Nashville που είχε αναλάβει την υπόθεση της Brown πριν από πέντε χρόνια και της μίλησε στο τηλέφωνο την Τρίτη. "Ήταν ενθουσιασμένη με το γεγονός πως ο κόσμος νοιάζεται πραγματικά".

H ιστορία

Η βιολογική μητέρα της Brown κατέθεσε πως έπινε ένα πέμπτο του μπουκαλιού ουίσκι όσο κυοφορούσε και η Brown έδειξε συμπτώματα εμβρυϊκού αλκοολισμού που επιβραδύνει την ανάπτυξη του εγκεφάλου, σύμφωνα με τον Bone. Υιοθετήθηκε από μία οικογένεια στο Clarksville αλλά το έσκασε όταν βρισκόταν στο δημοτικό και πήγε στο Nashville. Όταν ήταν 16 ετών έμενε σε ένα motel με έναν προαγωγό που την βίαζε και την κακοποιούσε ενώ την υποχρέωσε να γίνει ιερόδουλη.

Τον Αύγουστο του 2004, ο Johnny Allen, 43, την πήρε με το φορτηγό του και την οδήγησε στο σπίτι του, όπου ξάπλωσαν στο κρεβάτι του, όπως είπε η Brown στην αστυνομία. Όταν ο Allen έσκυψε να πιάσει κάτι κάτω από το κρεβάτι του, εκείνη νόμιζε πως θα έβγαζε όπλο, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, και έτσι έβγαλε ένα περίστροφο και τον πυροβόλησε. Πήρε χρήματα και δύο όπλα από τον Allen πριν φύγει.

Η Brown δικάστηκε σαν ενήλικη το 2006 και οι ένορκοι απέρριψαν τον ισχυρισμό της περί αυτοάμυνας, βρίσκοντάς την ένοχη για φόνο πρώτου βαθμού και ληστεία. Καταδικάστηκε σε ισόβια και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Tennessee Prison for Women στο Nashville, με δικαίωμα να κάνει αίτηση αποφυλάκισης στα 67 της χρόνια.

To hashtag #FreeCyntoiaBrown έχει γίνει viral στο Twitter και το Instagram, ενώ υπάρχει μία αίτηση για την ελευθερία της που έχει συγκεντρώσει πάνω από 217.000 υπογραφές και προορίζεται για τον κυβερνήτη του Tennessee, Bill Haslam.  

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.