CELEBRITIES

O Bono δήλωσε πως η μουσική έχει γίνει πολύ "κοριτσίστικη" και αυτό τον ενοχλεί


Αφροδίτη Σακκά

29 Δεκεμβρίου 2017

abaca-601031-024.jpg

"Νομίζω πως η μουσική έχει γίνει πολύ κοριτσίστικη," είπε, συμπληρώνοντας πως "υπάρχουν μερικά καλά πράγματα [στο να είναι κάτι κοριτσίστικο]". Αλλά σύμφωνα με τη λογική του Bono, η θηλυκότητα και η ανδροπρέπεια είναι αμοιβαία αποκλειστικά.

"Η hip-hop είναι ο μόνος χώρος για νεανικό ανδρικό θυμό αυτή τη στιγμή -και αυτό δεν είναι καλό," εξήγησε. "Όταν ήμουν 16, είχα πολύ θυμό μέσα μου. Πρέπει να βρεις ένα χώρο γι' αυτόν και για τις κιθάρες, ακόμα κι αν είναι με ντραμς -δεν με νοιάζει."

Το λάθος του Bono είναι τριπλό -αρχικά, υποννοεί πως το να είσαι "κοριτσίστικος" είναι κάτι κακό, μία οπτική που είναι εκ φύσεως σεξιστική. Επίσης, υπενίσσεται πως η hip-hop είναι ένα δημοφιλές μέσο θυμού, μία οπτική που είναι μειωτική και επιβλαβής, χωρίς καμία φυλετική ευαισθησία. Μετά, είναι αυτή η ιδέα πως ο "ανδρικός θυμός" δεν έχει καμία άλλη πλατφόρμα για να εκδηλωθεί, όταν έχει και με το παραπάνω. (Ο Bono ίσως να ξέχασε πως οι γυναίκες μπορούν να εκφράσουν κι εκείνες θυμό στη μουσική τους.)

Αλλά για τον Bono, ο θυμός είναι αναγκαίος στη rock and roll.

"Στη τελική, τι είναι η rock & roll; Θυμός είναι κατά βάση," συμπλήρωσε. "Η καλή rock and roll τείνει να το έχει αυτό, γι' αυτό και οι The Who ήταν τόσο καλό συγκρότημα. Ή οι Pearl Jam. O Eddie έχει αυτόν τον θυμό."

Τα σχόλια του Bono ξεχειλίζουν από αυτό το συναίσθημα της παλιάς γενιάς που παρακολουθεί τα πράγματα να αλλάζουν -και πράγματι αλλάζουν. Μία γυναίκα rapper -η Cardi B- βρέθηκε φέτος στην πρώτη θέση των charts για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια!

Στο παρελθόν, ο Bono έχει θεωρεί σύμμαχος των γυναικών. Πέρυσι, το Glamour έδωσε στον Bono το βραβείο "Women of The Year" για τη φιλανθρωπική του οργάνωση Poverty is Sexist, που επικεντρώνεται στους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους που οι γυναίκες βιώνουν τη φτώχια. Εκείνος έμοιαζε αρκετά δειλός και ντροπαλός για την τιμή, ενώ υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο.

"Είμαι σίγουρος πως δεν το αξίζω," είχε πει τότε στην Independent. Πλέον, σίγουρα όχι.

 

Gallery: Δείτε ακόμη τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου

[gallery-717566]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.