CELEBRITIES

H Γαλλίδα star του κινηματογράφου, Catherine Deneuve, εναντιώνεται στο κίνημα #MeToo


Αφροδίτη Σακκά

11 Ιανουαρίου 2018

abaca-609599-053.jpg

Ωστόσο, το κίνημα δεν μπορούσε να μην έχει και τους δυσφημιστές του, συμπεριλαμβανομένης της θρυλικής Γαλλίδας ηθοποιού, Catherine Deneuve, που υπέγραψε ένα ανοιχτό γράμμα που δημοσιεύτηκε στη Le Monde μαζί με 100 γυναίκες που κατηγορούν το #MeToo πως είναι "κυνήγι μαγισσών".

Η Deneuve και οι υπόλοιπες συγγραφείς του γράμματος, λένε πως ανησυχούν οτι "οι καταγγελίες" θα αναστείλλουν τους άνδρες και θα οδηγήσουν σε μία νέα εποχή "πουριτανισμού". Επίσης, υποστηρίζουν πως οι άντρες θα πρέπει να μπορούν να "φλερτάρουν" με τις γυναίκες.

"Ο βιασμός είναι αδίκημα, αλλά το να προσπαθείς να αποπλανήσεις κάποιον, ακόμα και επίμονα, δεν είναι -ούτε οι άντρες να είναι gentlemen είναι μία ματσό επίθεση," γράφει το γράμμα. "Οι άντρες τιμωρούνται με συνοπτικές διαδικασίες, και διώχνονται απ' τις δουλειές τους όταν το μόνο που έκαναν ήταν να αγγίξουν ένα γόνατο ή να προσπαθήσουν να κλέψουν ένα φιλί".

Όλων των ανθρώπων οι φωνές αξίζουν να ακούγονται, αλλά το να υπονοεί κανείς πως οι άνδρες είναι τα θύματα του κινήματος #MeToo είναι προβληματικό στην καλύτερη και επικίνδυνο στη χειρότερη.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.