8 φράσεις του Martin Luther King για να σας εμπνεύσουν το 2018

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018
000-arp3621094.jpg

"Η γιορτή Martin Luther King, Jr. γιορτάζει τη ζωή και τη κληρονομιά ενός ανθρώπου που έφερε την ελπίδα και τη θεραπεία στην Αμερική ," έγραψε η σύζυγός του, Coretta Scott King. "Γιορτάζουμε επίσης τις διαχρονικές αξίες που μας δίδαξε μέσω του παραδείγματός του -τις αξίες του θάρρους, της αλήθειας, της δικαιοσύνης, της συμπόνιας, της αξιοπρέπειας, της ταπεινοφροσύνης και της υπηρεσίας που τόσο ακτινοβόλα χαρακτήριζαν τον χαρακτήρα του King και ενδυνάμωναν την ηγεσία του. Σε αυτή τη γιορτή, γιορτάζουμε την παγκόσμια, άνευ όρων αγάπη, τη συγχώρεση και τη μη βία που ενδυνάμωνε το επαναστατικό του πνεύμα".

Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποίησαν τα social media για να εκφράσουν τα συναισθήματά τους προς τον King, να θυμηθούν τις πράξεις του και να τιμήσουν την κληρονομιά του. Οι παρακάτω, είναι οι 8 πιο σημαντικές φράσεις του King που έχουν αναφερθεί στους λογαριασμούς ηθοποιών, πολιτικών, πανεπιστημιακών, κ.α.

1. "Έχω αποφασίσει να διαλέξω την αγάπη... το μίσος είναι πολύ βαρύ φορτίο".

2. "Η στιγμή είναι πάντα σωστή για να κάνεις το σωστό".

3. "Πιστεύω πως η άοπλη αλήθεια και η αγάπη άνευ όρων θα πουν την τελευταία λέξη στη πραγματικότητα".

4. "Το σκοτάδι δεν μπορεί να εξοντώσει το σκοτάδι -μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να εξοντώσει το μίσος -μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό".

5. "Αν δεν μπορείς να πετάξεις, τρέξε, αν δεν μπορείς να τρέξεις, περπάτα, αν δεν μπορείς να περπατήσεις, έρπε, αλλά παρακαλώ, συνέχισε να κινείσαι".

6. "Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο σε όλο τον κόσμο από την ειλικρινή άγνοια και συνειδητή ηλιθιότητα".

7. "Επομένως, η λειτουργία της εκπαίδευσης είναι να διδάξει κάποιον να σκέφτεται εντατικά και να έχει κριτική σκέψη.... Νοημοσύνη συν χαρακτήρας -αυτός είναι ο σκοπός της πραγματικής εκπαίδευσης".

8. "Ας προχωρήσουμε σε αυτές τις ισχυρές μέρες -αυτές τις μέρες πρόκλησης- για να κάνουμε την Αμερική αυτό που πρέπει να είναι".

 

 

Μπορείτε όσο σκέφτεστε τις παραπάνω φράσεις, να ακούτε και αυτό το κομμάτι για έμπνευση:

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα