CELEBRITIES

Η απόφαση που άλλαξε για πάντα τη ζωή της Lena Dunham


16 Φεβρουαρίου 2018

abaca-591351-009.jpg

H ηθοποιός Lena Dunham πέρασε 12 μέρες στο νοσοκομείο, πριν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για ολική αφαίρεση μήτρας. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, είχε συνηθίσει τα βλέμματα οίκτου που της έριχναν οι νοσοκόμες καθώς έβλεπαν μία γυναίκα που στα 31 της έμοιαζε με 19χρονη, να είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι φορώντας πιτζάμες με αρκουδάκια. Άλλωστε, το να λυπάσαι κάποιον που δε γνωρίζεις δείχνει ευγένεια. Ή έτσι της άρεσε να πιστεύει. Είχε προετοιμαστεί ψυχολογικά για όσα θα ακολουθούσαν, όμως το βράδυ πριν την επέμβαση έκανε μια τελευταία έρευνα για το τι θα συνέβαινε μετά – κυρίως για το αν θα μπορούσε να γίνει μητέρα.

Ποτέ δεν της είχε περάσει από το μυαλό το ενδεχόμενο να μην κάνει παιδιά. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της, ονειρευόταν να αποκτήσει ένα μωρό. Το έζησε για λίγο, για τις ανάγκες κάποιου ρόλου, και περίμενε με ανυπομονησία τη στιγμή που θα φούσκωνε – φυσικά, όχι με μαξιλάρι για μία ταινία – και η δική της κοιλιά. Ήξερε, όμως, πως κάτι πηγαίνει στραβά με τα ωάριά της και, μετά από σειρά εξετάσεων, το πόρισμα των γιατρών ήταν ένα: ενδομητρίωση. Και πάλι δεν αμφισβήτησε τη γονιμότητά της - της είχαν πει πως απλώς υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα αποβολής.

Όλα αυτά μέχρι τον περασμένο Αύγουστο. Ένιωσε αφόρητο πόνο - τόσο δυνατό που δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί στο τι έλεγαν οι γύρω της. Μέχρι το Νοέμβριο έκανε μάταιες προσπάθειες να τον διαχειριστεί, ώσπου τελικά συμβουλεύτηκε έναν ειδικό και της είπε να περιμένει. Το έκανε, μόνο για δύο μέρες. «Δεν άντεχα. Πήγα στο νοσοκομείο και είπα ότι δε φεύγω αν δε σταματήσω να πονάω ή αν δεν αφαιρέσουν τη μήτρα μου. Το εννοώ», διηγείται σήμερα στην αμερικάνικη Vogue.

Οι γιατροί προσπάθησαν να την πείσουν για το αντίθετο και η Lena, για να δείξει τη σιγουριά που είχε για την απόφασή της, έραψε έκθεση 1000 λέξεων με τα επιχειρήματά της. Δεν ήταν εύκολο, αλλά ήταν αυτό που ήθελε. Είχε την οικογένειά της δίπλα της για να της δείχνει πόσο σημαντική είναι, αλλά και το σύντροφό της για να της τονώνει την αυτοπεποίθηση λέγοντάς της ότι θα παραμείνει το ίδιο θηλυκή.

Το πρωί της εγχείρησης, την ξύπνησε η αγαπημένη της νοσηλεύτρια. «Είσαι έτοιμη;», τη ρώτησε. Εκείνη προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, πήρε βαθιά ανάσα και απάντησε θετικά. Μπήκε στο χειρουργείο και τότε συνειδητοποίησε τις συνέπειες αυτού που ετοιμαζόταν να κάνει. Και δε μετάνιωσε ούτε στο ελάχιστο.

Όταν ξύπνησε, βρίσκονταν στο πλευρό της όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα και οι γιατροί έκαναν αυτό που δεν περίμενε ποτέ. Επιβεβαίωσαν την επιλογή της, εξηγώντας ότι η μήτρα της είχε πολλά προβλήματα - λόγια που της έδωσαν την ανακούφιση που χρειαζόταν.

Έχοντας, όμως, δώσει τόση σημασία στο σωματικό πόνο, η Dunham περίμενε πως θα διαχειριζόταν πολύ άσχημα το γεγονός ότι της ήταν πλέον αδύνατο να μείνει έγκυος. Πίστευε ότι θα απέφευγε τις φίλες της που περιμένουν παιδιά και θα κατέληγε μια τραγική φιγούρα. Δε θα μπορούσε να έχει περισσότερο άδικο. Σήμερα, ανυπομονεί να γίνει η διασκεδαστική «θεία Lena»  και – ποιος ξέρει;- να αποκτήσει ένα δικό της κάποια στιγμή.

«Η υιοθεσία είναι καταπληκτική εναλλακτική και θα την κυνηγήσω όσο μπορώ. Αλλά την ήθελα τη φουσκωμένη κοιλίτσα. Ήθελα να ξέρω πώς θα νιώσω όταν μικρύνει, μετά από εννέα μήνες. Ήμουν γεννημένη για αυτό, αλλά δεν πειράζει. Πραγματικά. Μπορεί να  μην το νίωθω τώρα, αλλά θα το νιώσω σύντομα.», λέει στη Vogue και είναι έτοιμη να ξεπεράσει ό,τι έγινε. Το μόνο που θα μείνει ανεξίτηλο από αυτή την ιστορία είναι οι ουλές της – κι εκείνες θα της υπενθυμίζουν πόσο δυνατή είναι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.