CELEBRITIES

Οι σημαντικότεροι λόγοι που έχουν ακουστεί στα Oscar


4 Μαρτίου 2018

abaca-142799-12.jpg

1972: Marlon Brando

Μπορεί ο Marlon Brando να κέρδισε το δικό του βραβείο, στη σκηνή, όμως, ανέβηκε η ινδιάνα Sacheen Littlefeather λέγοντας πως δυστυχώς ο ηθοποιός δεν μπορεί να το δεχτεί και σοκάροντας τους πάντες – παρόντες και μη. Ο λόγος της απόφασής του ήταν η συμπεριφορά της Βιομηχανίας Ταινιών απέναντι στους αυτόχθονες Αμερικάνους.

1984: Sally Field

Στο λόγο που εκφώνησε όταν παρέλαβε το χρυσό της αγαλματίδιο, η Sally Field ευχαρίστησε τους συντελεστές της ταινίας Places In The Heart και τους φίλους της, αλλά επικεντρώθηκε στο σύζυγό της. «Την πρώτη φορά δεν το ένιωσα. Αλλά το νιώθω τώρα. Και δεν μπορώ να αρνηθώ ότι τώρα, σου αρέσω. Σε ευχαριστώ», του είπε χαρακτηριστικά.

1990: Joe Pesci

Με μόλις πέντε λέξεις, ο ηθοποιός Joe Pesci έγινε σαφής. «Ήταν προνόμιό μου. Σας ευχαριστώ» είπε, και κατέβηκε από τη σκηνή έχοντας μαζί του το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου.

1992: Jack Palance

Όταν παρέλαβε το Oscar του, ο ηθοποιός αποφάσισε να κάνει push-ups στη σκηνή. Η αιτία; Με αυτόν τον τρόπο έδειξε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι σκηνοθέτες στους μεγαλύτερους –ηλικιακά- ηθοποιούς.

1994: Tom Hanks

Για την ερμηνεία του στην ταινία Forrest Gump, ο ηθοποιός Tom Hanks χαρακτηρίστηκε ως ο καλύτερος ηθοποιός της χρονιάς. «Η δύναμη αυτού που νιώθω τώρα είναι κάτι σαν την ταχύτητα του φωτός. Δε θα μειωθεί ποτέ, το ίδιο και η εκτίμησή μου για όλους και η σημασία του μόνου που μπορώ να προσφέρω, των δύο αυτών λέξεων: Σας ευχαριστώ» είπε, και συγκίνησε τους πάντες.

1997: Cuba Gooding Jr.

Όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου, ο Cuba Gooding Jr. δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του. «Σας αγαπώ! Σας αγαπω! Όλους όσους είχαν κάποια σχέση με αυτό!», έλεγε ξανά και ξανά, εκφωνώντας έναν από τους πιο όμορφους λόγους.

1997: Robin Williams

Κερδίζοντας το Oscar Α’ Ανδρικού Ρόλου, ο Robin Williams μίλησε με τα πιο όμορφα λόγια για όλους, ενώ παραδέχτηκε ότι ήταν η πρώτη φορά που πραγματικά δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη!

1997: Roberto Benigni

Για το Life is Beautiful, που κατέκτησε Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, o ιταλός ηθοποιός Roberto Benigni αφού ευχαρίστησε όσους έπρεπε, αφιέρωσε το βραβείο στη σύζυγό του. Έκλεισε το λόγο του με τα λόγια του Δάντη «Η αγάπη θα κουνήσει τον ήλιο και τα αστέρια. Η αγάπη είναι άπειρη και, αν έχεις πίστη, μπορεί να εμφανιστεί.»

1998: Gwyneth Paltrow

Κατακτώντας τον τίτλο της καλύτερης ηθοποιού για την ταινία Shakespeare in Love, η Gwyneth Paltrow αφιέρωσε το βραβείο της στο μικρό της ξάδελφο, ο οποίος δε βρισκόταν στη ζωή.

2001: Halle Berry

Ως πρώτη -και μοναδική, προς το παρόν- έγχρωμη που έλαβε Oscar Α' Γυναικείου Ρόλου, η Halle Berry ευχαρίστησε όσους τη βοήθησαν να φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο, τονίζοντας πόσο η Oprah Winfrey την ενέπνευσε στο να κατακτήσει τους στόχους της.

 

Gallery: ​Δείτε επίσης τις πιο λαμπερές εμφανίσεις σε after party των Oscars

[gallery-716359]

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.