CELEBRITIES

Oι υποθέσεις που τάραξαν τη χρυσή εποχή του Hollywood


6 Μαΐου 2018

20020820-dvc-s87-0005125.jpg

Παρακάτω, είναι οι υποθέσεις που μας συγκλόνησαν:

Η εμμονή του Charlie Chaplin με τα νεαρά κορίτσια

Η σεξουαλική παρενόχληση νεαρών γυναικών δεν είναι κάτι νέο για τα χολιγουντιανά δεδομένα, και οι μεγαλύτεροι σταρ είναι εδώ για να μας το αποδείξουν.

Ο ιδιοφυής Charlie Chaplin έγινε παγκόσμιο είδωλο από την αρχή της καριέρας του, κάτι που δεν άφησε το μυαλό του ανεπηρέαστο – τουλάχιστον όσον αφορά στις σχέσεις του με το αντίθετο φύλο. Καυχιόταν διαρκώς για τις κατακτήσεις του, και υποστήριζε ότι είχε κοιμηθεί με περισσότερες από 2000 κοπέλες.

Βέβαια, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν έψαχνε την αγάπη. «Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι τρελή για εμένα», είχε δηλώσει σε συνέντευξη, όταν του ζητήθηκε να περιγράψει την ιδανική σύντροφο.

Μία ώριμη γυναίκα, δύσκολα θα γοητευόταν από τέτοια συμπεριφορά – αλλά δε θα χρειαζόταν, αφού δε θα τραβούσε ποτέ την προσοχή του ηθοποιού. Ποτέ δεν κυνήγησε κοπέλα μεγαλύτερη των 19 ετών. Στα 29 του παντρεύτηκε τη 16χρονη Mildret Harris, με την οποία απέκτησαν ένα παιδί που έχασε τη ζωή του και τελικά πήραν διαζύγιο. Λίγο αργότερα, γνώρισε την έφηβη Lita Grey, που εκείνη την εποχή ήταν 15. Σύντομα έμεινε έγκυος και ο Chaplin της έκανε πρόταση γάμου επειδή γνώριζε τις συνέπειες που θα αντιμετώπιζε αν το απέφευγε – η σεξουαλική επαφή με ανήλικη ήταν μεγάλο αδίκημα.

Η τελευταία σχέση του Charlie έγινε όταν εκείνος ήταν 51. Μαγεύτηκε από τη 18χρονη Eugene O’Neil και, φυσικά, την παντρεύτηκε. Οι δυο τους απέκτησαν οκτώ παιδιά. Ο διάσημος κωμικός βρήκε λοιπόν την πραγματική αγάπη, έστω και 36 χρόνια μικρότερή του.

Τα κινηματογραφικά στούντιο πίεζαν τις ηθοποιούς για εκτρώσεις

Οι ηθοποιοί που θεωρούνταν σύμβολα του σεξ δεν επιτρεπόταν να παντρευτούν και, εάν το έκαναν, το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης ήταν απίθανο. Σε περίπτωση που παρέβαιναν αυτόν τον μεγάλο κανόνα που επέβαλλαν τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο, αναγκάζονταν να προβούν σε εκτρώσεις.

Η φήμη δεν έπαιζε κανένα ρόλο. Στην πραγματικότητα, όσο πιο αναγνωρίσιμη ήταν η κοπέλα, τόσο περισσότερη πίεση αντιμετώπιζε. Η Bette Davis, η Joan Crawford, η Judy Garland και η Lana Turner είναι μερικές από τις διάσημες της εποχής που αποφάσισαν να μην κρατήσουν τα μωρά τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι επεμβάσεις οργανώνονταν από τα ίδια τα στούντιο, τα οποία κανόνιζαν το ραντεβού της ηθοποιού με το γιατρό και την εισαγωγή της στο νοσοκομείο με την πρόφαση υπερκόπωσης. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς ανήλικων καλλιτεχνών συνέβαλλαν στη διατήρηση αυτής της κατάστασης. Για παράδειγμα, ήταν η μητέρα της Garland και που κανόνισε την έκτρωση, όταν έμαθε ότι η κόρη της περίμενε το παιδί του David Rose.

Η πίεση που δέχτηκε η Judy Garland για να χάσει βάρος

Βλέποντάς τη να χορεύει ως Dorothy στο Μάγο του Οζ, κανείς δε θα πίστευε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η Judy Gadland.

Είχε μόλις κλείσει τα 13 όταν πήρε το ρόλο, αλλά ο Louis B. Mayer, συνιδρυτής της MGM δεν ήταν απόλυτα ευχαριστημένος με την εμφάνισή της. Την επόμενη χρονιά θα πρωταγωνιστούσε στην πρώτη δική της ταινία, και η εταιρία άρχισε να την παρενοχλεί σχετικά με τα κιλά της. Μάλιστα, το στούντιο αυτό είχε κάνει τόσο καλή δουλειά που η Judy κατέληξε να αυτοαποκαλείται «χοντρό, τρομακτικό γουρούνι με κοτσίδια».

Είχε ξεκινήσει αυστηρή δίαιτα και μία μέρα, την ώρα που ετοιμαζόταν να φάει στο καμαρίνι της, οι υπεύθυνοι της πήραν το φαγητό από τα χέρια. Την κατέκριναν διαρκώς, και δεν άργησε να πάρει χάπια αδυνατίσματος. Οι συνάδελφοί της παραδέχτηκαν αργότερα ότι δεν είχαν δει ποτέ πριν χειρότερη συμπεριφορά σε παιδί.

Στα 18 της, η Garland έτρωγε μόνο κοτόσουπα και έπινε σκέτο καφέ, ενώ κάπνιζε ογδόντα τσιγάρα και έπαιρνε χάπια κάθε δύο ώρες, για να της κόβουν την όρεξη.

Δεν αποτελεί, λοιπόν, έκπληξη, ότι η αντιμετώπιση που έλαβε από τον Mayer την οδήγησε στο να περάσει την υπόλοιπη ζωή της με διατροφική διαταραχή και εθισμό στα ναρκωτικά.

Gallery: Δείτε επίσης κούκλες που θυμίζουν διάσημους του Hollywood

[gallery-717115]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.