CELEBRITIES

Η Sara Sampaio μιλάει για πρώτη φορά για την ψυχική διαταραχή της


The Jennettes

31 Ιουλίου 2018

20180517_zaf_f84_1159.jpg

O Άγγελος της Victoria’s Secret, Sara Sampaio, αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε ένα θέμα που αφορά την ψυχική της υγεία και επηρεάζει την καθημερινότητά της: την τριχοτιλλομανία. Πρόκειται για μία τεράστια ανάγκη να τραβά τις τρίχες των φρυδιών της.

 

A post shared by Sara Sampaio (@sarasampaio) on

Στις 20 Ιουλίου, το διάσημο μοντέλο ζήτησε από τους followers της στο Instagram να της κάνουν ερωτήσεις, γιατί ήταν «κολλημένη στην κίνηση», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ένας από εκείνους, της ζήτησε να περιγράψει πώς φροντίζει τα φρύδια της. Εκείνη απάντησε «Προσπαθώ να μην τα αγγίζω γιατί πάσχω από τριχοτιλλομανία και τα τραβάω! Οπότε έχουν πολλά κενά και απλώς χρησιμοποιώ μολύβι φρυδιών για να τα καλύψω!»

Στη συνέχεια, η 27χρονη έλαβε πολλά μηνύματα από άτομα που αντιμετωπίζουν την ίδια διαταραχή. Έτσι, αποφάσισε να αναρτήσει μία μεγαλύτερη απάντηση στα stories της, σχετικά με την εμπειρία της.

«Για όσους δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται, είναι γνωστή και ως διαταραχή τραβήγματος τριχών. Είναι μία παρορμητική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από τη χρόνια ανάγκη που αισθάνεται κάποιος να τραβήξει τις τρίχες του», έγραψε.

Σύμφωνα με το Mayo Clinic, η τριχοτιλλομανία οδηγεί σε ανεξέλεγκτη αφαίρεση του τριχώματος του κεφαλιού, του προσώπου, των φρυδιών – ακόμη και των γεννητικών οργάνων. Πολλοί καταφέρνουν να τη διαχειριστούν και να συνεχίσουν τη ζωή τους, όμως άλλοι ενδίδουν και καταλήγουν με εντελώς άτριχα σημεία στο σώμα τους. Τα αίτια που την προκαλούν είναι άγνωστα μέχρι στιγμής, αλλά παράγοντες όπως το άγχος μπορούν να συμβάλλουν στην εκδήλωσή της.

Η Sampaio αποκάλυψε ότι δίνει τη δική της μάχη από την ηλικία των 15, ξεκινώντας με τις βλεφαρίδες της. Στη συνέχεια  προχώρησε στην περιοχή των φρυδιών, με τα επεισόδια να αυξάνονται κάθε φορά που αισθανόταν πίεση, ή όταν βαριόταν.

Με τη βοήθεια του γιατρού της και των ειδικών φαρμάκων που της χορηγήθηκαν, μπορεί να αντεπεξέρχεται στις ανάγκες της έντονης ζωής της. Επειδή, όμως, οι κρίσεις δεν έχουν αντιμετωπιστθεί πλήρως, σκέφτεται να δοκιμάσει μία νέα αγωγή που ακολουθούν άτομα εθισμένα σε ουσίες και αλκοόλ. Η Sara, τέλος, τόνισε ότι ο καθένας θα έπρεπε να συμβουλευτεί ειδικούς και να μη δοκιμάσει μόνος του να αναζητήσει τη σωστή θεραπεία.

«Να είστε πάντα ευγενικοί και να μην κρίνετε. Είναι μία κατάσταση που δεν μπορεί απλώς να σταματήσει! Αλλά η κατανόηση και η ευγένεια των άλλων βοηθούν πολύ! Πολλή αγάπη σε όλους», ολοκλήρωσε.

 

Δείτε επίσης τα looks της Alessandra Ambrosio για τη Victoria's Secret ανά τα χρόνια

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.