CELEBRITIES

Αυτό είναι το ντοκιμαντέρ για τους royals που δεν θέλει να δούμε η βασίλισσα Ελισάβετ


The Jennettes

24 Αυγούστου 2018

abaca_640232_046.jpg

Ένα από τα πιο αληθινά ντοκιμαντέρ που έχουν δημιουργηθεί για τη Βρετανική βασιλική οικογένεια παρουσιάστηκε στο κοινό τη δεκαετία του 1960 - αλλά έχει παραμείνει κρυφό από τότε. Έχει όνομα "The Royal Family" και δεν έχει παρουσιαστεί ολόκληρο εδώ και δεκαετίες. 

Η ομάδα του Richard Cawston για το BBC ακολουθούσε τη βασιλική οικογένεια στη καθημερινότητά της για 18 μέρες. Οι δραστηριότητέα τους περιλάμβαναν από τον πρίγκιπα Philip να ψήνει λουκάνικα στο Balmoral, μέχρι τη βασίλισσα να κάνει small talk με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Richard Nixon. Στο "The Story of The Royals" του ABC, οι ειδικοί αναφέρουν πως το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αποτέλεσε έναυσμα για το κοινό να αρχίσει να παρακολουθεί στενά την βασιλική οικογένεια.

"Νομίζω πως η μοναρχία, με έναν πολύ ενδιαφέρον τρόπο στα 60s, προσπάθησε να αντιστρέψει αυτή την ιδέα πως ήταν πολλοί σκληροί και απλησίαστοι," λέει η Laura Mayhall, μία από τις συγγραφείς του Women's Suffrage in the British Empire, στο επεισόδιο του ABC. "Είναι ένα μέσο για εμάς για να δούμε τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες, έτσι ώστε να καταλάβουμε τους μονάρχες ως ανθρώπους".

Και όταν το είδε η βασίλισσα της άρεσε - αλλά είχε κάποιους ενδοιασμούς. "Είχαμε όλοι άγχος να το δείξουμε στη βασίλισσα γιατί δε ξέραμε τι θα σκεφτεί," είπε ο Michael Bradsell, o editor της ταινίας, πέρυσι. "Ήταν λίγο επικριτική για την ταινία επειδή πίστευε πως ήταν πολύ μεγάλη, αλλά ο Dick Cawston, ο σκηνοθέτης, την έπεισε πως δύο ώρες δεν ήταν καθόλου πολύ."

Επρόκειτο να παρουσιαστεί στις 21 Ιουνίου το 1969, στην Αμερική και την Αγγλία, ενώ τα τρία τέταρτα του Βρετανικού λαού ήταν συντονισμένα στις τηλεοράσεις για την προβολή του, σύμφωνα με την The Telegraph.

Το ντοκιμαντέρ θεωρούταν μεγάλη επιτυχία όσον αφορά τις δημόσιες σχέσεις. Αλλά ενώ ήταν μεγάλη επιτυχία, η βασίλισσα ζήτησε να κλειδωθεί μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο - και από τότε δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ ολόκληρο. Ο λόγος, βγάζει νόημα με έναν τρόπο. Ήταν η πρώτη φορά που οι royals θα εμφανίζονταν ως κανονικοί άνθρωποι - ήταν σαν reality show πριν τα reality shows γίνουν δημοφιλή. Κι αυτό θα τους άνοιγες τις πόρτες σε έναν άβολο celebrity κόσμο. "Συνειδητοποίησαν πως αν έκαναν κάτι τέτοιο πολύ συχνά, θα έκαναν τους εαυτούς τους πιο φθηνούς και θα κατέστρεφαν τη μαγεία," είπε ο Robert Lacey, στο επεισόδιο του ABC.

To 2011, 90 δευτερόλεπτα από τη ταινία παρουσιάστηκαν με αφορμή ένα έκθεμα στη National Portrait Gallery. Στο video, η βασίλισσα, ο πρίγκιπας Philip, ο πρίγκιπας Charles και η πριγκίπισσα Anne κάθονται σε ένα τραπέζι, τρώνε πρωινό και η βασίλισσ μιλάει για ένα περιστατικό που αφορούσε τη βασίλισσα Victorial. Αλλά ώρες καταγεγραμμένου υλικού, όπως και το υπόλοιπο ντοκιμαντέρ, παραμένουν καλά κρυμμένα.

 

Δείτε ακόμη: Γιατί η Queen Elizabeth φοράει τα ίδια παπούτσια εδώ και 50 χρόνια;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.