CELEBRITIES

Η τελευταία φωτογραφία του John Lennon πριν τον θάνατό του


Χριστίνα Γουδρούπη

8 Δεκεμβρίου 2018

19650101_olc_k98_0481.jpg

Σήμερα κλείνουν 38 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του John Lennon, του ανθρώπου που υπήρξε μέρος της μουσικής ιστορίας όπως την ξέρουμε.

Ο Lennon ήταν μόλις 40 χρονών όταν δολοφονήθηκε βίαια από τον Mark David Chapman στις 8 Δεκεμβρίου του 1980. Ο σταρ, του οποίου η καριέρα ξεκίνησε από τους Beatles και συνεχίστηκε solo, είχε μια πολύ γεμάτη μέρα μαζί με τη σύζυγό του, Υοko Ono, πριν τη δολοφονία του. Είναι αρκετά απίστευτο, αλλά η μια από τις πιο iconic φωτογραφίες του ζευγαριού - από την Annie Leibovitz - έχει τραβηχτεί εκείνη την ημέρα. Στόχος ήταν να γίνει εξώφυλλο για το επόμενο τεύχος του Rolling Stone.

Mετά το τέλος της φωτογράφησης, το ζευγάρι κατευθύνθηκε στο studio, για να κάνει αλλαγές σε ένα κομμάτι. Καθώς περίμεναν τη λιμουζίνα τους, ο Lennon υπέγραφε αυτόγραφα στο πεζοδρόμιο. Ήταν μια συνηθισμένη σκηνή, καθώς ο Lennon είχε δηλώσει ότι του άρεσε να γνωρίζει τους fans. Ένα από τα αυτόγραφα που υπέγραψε ο Lennon, ήταν στον Mark David Chapman, τον άνθρωπο που αργότερα τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#JohnLennon & #MarkDavidChapman - #Music #PaulMcCartney #GeorgeHarrison #RingoStarr #RockNRoll #TheBeatles

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Legends Of Music (@thelegendsofmusic) στις

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο Chapman περίμενε κρυμμένος τον Lennon να γυρίσει σπίτι. Φαίνεται πως ο Lennon του έριξε μια φευγαλέα ματιά και συνέχισε να περπατάει προς την πόρτα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Chapman έριξε πέντε σφαίρες στην πλάτη του Lennon. Η πρώτη αστόχησε, αλλά οι επόμενες τέσσερις τον βρήκαν στην πλάτη και τους ώμους. Ο Lennon μπήκε στο κτίριο φωνάζοντας στον θυρωρό "Με πυροβόλησαν! Με πυροβόλησαν!"

Όταν έφτασε η Άμεση Δράση, ο Lennon ήταν ήδη νεκρός. Ο γιατρός φαίνεται πως είπε ότι κανένας δε θα είχε επιβιώσει από τέτοια τραύματα. Ο Chapman καθόταν ήρεμος έξω από το κτίριο, περιμένοντας την αστυνομία. Είχε αφήσει το όπλο του και διάβαζε το "Φύλακα στη Σίκαλη". Αργότερα δήλωσε στις αρχές ότι "Αν μπορούσατε να δείτε το ακριβές αντίτυπο που κρατούσα, θα βρίσκατε μέσα τις λέξεις 'αυτή είναι η δήλωσή μου'".

Ο Chapman ομολόγησε για τη δολοφονία και καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση. Βρίσκεται ακόμα στη φυλακή, ενώ οι αιτήσεις του για αναστολή έχουν απορριφθεί 9 φορές.

Δείτε ακόμη: Yoko Ono - John Lennon: Το πιο iconic ζευγάρι της ιστορίας

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.