CELEBRITIES

Trevor Rees: Η ιστορία του μοναδικού επιζώντα από το τροχαίο της πριγκίπισσας Diana


The Jennettes

28 Ιανουαρίου 2019

19970606_ddn_k14_018.jpg

Στις 31 Αυγούστου του 1997, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, μια μαύρη Mercedes έπεσε σε μια τσιμεντένια κολώνα έξω από το τούνελ Pont de l’Alma στο Παρίσι. Η απώλεια της Πριγκίπισσας Diana δεν ήταν η μοναδική εκείνου του δυστυχήματος. Στο αυτοκίνητο ήταν επίσης ο οδηγός Henri Paul και ο σύντροφος της Diana, Dodi Fayed που έχασαν επίσης τη ζωή τους, κι ο Trevor Rees-Jones, σωματοφύλακας του Fayed, ο οποίος επιβίωσε της σύγκρουσης.

Ο Trevor Rees απέκτησε πολύ σοβαρά τραύματα, και χρειάστηκαν 150 κομμάτια τιτάνιο για να ανακατασκευαστεί το πρόσωπό του, ενώ βρισκόταν δέκα μέρες σε κώμα. Πολύ σύντομα οι θεωρίες άρχισαν να σχηματίζονται, και οι ιδέες για το τι θα μπορούσε να έχει γίνει διαφορετικά, άρχισαν να βαραίνουν τον Rees. Θα έπρεπε να μην έχει αφήσει τον μεθυσμένο Paul να οδηγήσει. Θα έπρεπε να επιμείνει να φοράνε ζώνες ο Fayed και η Diana. Θα έπρεπε να έχει πει στον Paul να πάει πιο σιγά. Παρόλα αυτά, ο ίδιος ο Rees έχει ελάχιστες αναμνήσεις από εκείνο το βράδυ, καθώς το τραύμα στο κεφάλι του τού προκάλεσε αμνησία. Παραλλήλως, ο πατέρας του Fayed επέμενε ότι η αμνησία ήταν ψέμα, για να αποφύγει να πάρει ευθύνες.

Μετά από αυτό, ο Rees παραιτήθηκε από τη δουλειά του και γύρισε στο πατρικό του. Για πολλά χρόνια, δεν μοιραζόταν πολλά σε σχέση με εκείνο το βράδυ. To 2000 δημοσίευσε ένα βιβλίο στο οποίο τοποθετήθηκε μια και καλή για το περιστατικό. Για παράδειγμα, ο Rees θυμόταν μια γυναικεία φωνή (λογικά της Diana) να λέει "Dodi", παρόλο που δεν μπορεί να διαχωρίσει αν πρόκειται για αληθινή ή ψευδή ανάμνηση. Τα έσοδα από το βιβλίο διατέθηκαν στην αποπληρωμή των μηνύσεων που έκανε ο πατέρας του Fayed.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This was a hard one to get through. #princessdiana #trevorreesjones #thebodyguardsstory

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Pecora-Miller (@mariapecoramiller) στις

Στην έρευνα που έγινε το 2008 πάντως, το συμπέρασμα ήταν ότι το τροχαίο προκλήθηκε από τις ενέργειες του Henri Paul που οδήγησε μεθυσμένος, και όχι από τον Rees. O τελευταίος έμεινε και δούλεψε για ένα χρονικό διάστημα στο Ιράκ, αλλά πλέον φαίνεται πως έχει επιστρέψει σε μια ήρεμη οικογενειακή ζωή στην Αγγλία.

Δείτε ακόμα: Οι πιο iconic εμφανίσεις της Πριγκίπισσας Diana

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.