CELEBRITIES

Τα μυστικά του κόκκινου κουτιού της Βασίλισσας Ελισάβετ


The Jennettes

6 Φεβρουαρίου 2019

20181115_zaa_ap2_125.jpg

Υπάρχει μια εικόνα που έχει συνδεθεί απόλυτα με τη Βρετανική μοναρχία, κι αυτή είναι η εικόνα της βασίλισσας Ελισάβετ με το κόκκινο κουτί.

Πρόκειται για μια βαλίτσα καλυμμένη από κόκκινο δέρμα, στην οποία συνήθιζαν να μεταφέρονται έγγραφα από την κυβέρνηση προς τον μονάρχη. Όπως και πολλά άλλα πράγματα που αφορούν το βρετανικό πολίτευμα, μερικές από τις πληροφορίες που αφορούν το κουτί είναι διαθέσιμες στο κοινό, αλλά όχι όλες.

As Monarch, one receives a daily red box from the government. #TheCrown

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Crown (@thecrownnetflix) στις

Τα κόκκινα ξύλινα κουτιά της κυβέρνησης υπάρχουν τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1860 και χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά και την αποθήκευση εγγράφων, αν και το 2015 ξεκίνησε μια πρωτοβουλία ώστε να αντικατασταθούν από ηλεκτρονικά έγγραφα και smartphones.

H Βασίλισσα ωστόσο, παραλαμβάνει ακόμα το κόκκινο κουτί της κάθε μέρα. Μερικά έγγραφα αφορούν στην πληροφόρησή της, ενώ άλλα χρειάζονται την επίσημη υπογραφή της για να διεκπεραιωθούν. Στην σειρά "The Crown", η οποία εμπλέκει τη μυθοπλασία με την πραγματικότητα, υπάρχει μια σκηνή στην οποία ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ' λεει στην νεαρή Ελισάβετ να γυρίσει ανάποδα τη βαλίτσα και να δει τα έγγραφα ανάποδα, επειδή τα μέλη της κυβέρνησης κρύβουν τα σημαντικά έγγραφα που δεν θέλουν να δει ο μονάρχης". Παρόλο που είναι ενδιαφέρουσα ιστορία, στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε κατά πόσο κάτι τετοιο ισχύει, ούτε ποιος ακριβώς ετοιμάζει το κουτί στην πραγματικότητα.

Πηγή φωτογραφίας: Wikipedia

Η τωρινή μορφή του κουτιού υπάρχει εδώ και περίπου 150 χρόνια, ωστόσο ακόμα δεν ξέρουμε με βεβαιότητα ούτε την ακριβή προέλευση του χρώματός του. Πιθανόν σχετίζεται με το ότι είναι ένα από τα επίσημα χρώματα της πολιτείας, ωστόσο οι απόψεις διίστανται. Σε κάθε περίπτωση, το κόκκινο κουτί έχει συσχετιστεί απολύτως με τη Βασίλισσα και τη σχέση της με τη Βρετανική Κυβέρνηση.

Δείτε ακόμη: 23 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.