CELEBRITIES

Γιατί δεν θα γίνει κηδεία για τον Karl Lagerfeld


The Jennettes

22 Φεβρουαρίου 2019

abaca_165647_055.jpg

Ο θρυλικός σχεδιαστής Karl Lagerfeld έφυγε από τη ζωή στις 19 Φεβρουαρίου του 2019 κι ενώ ο θάνατός του έχει προκαλέσει θλίψη σε όλο τον κόσμο, δεν θα πραγματοποιηθεί κηδεία για εκείνον.

Όσο καταπληκτικό θα ήταν να βλέπαμε το αντίκτυπο του έργου του Lagerfeld να προσπαθεί να χωρέσει μέσα σε ένα δωμάτιο (όπως στην κηδεία του Gianni Versace το 1997), η κηδεία δεν ήταν στα πλάνα του σχεδιαστή. Συγκεκριμένα, θεωρούσε τη τελετή "απαίσια".

Τον Απρίλιο του 2018, σε μία συνέντευξη με το γαλλικό περιοδικό Numéro, ο σχεδιαστής εξήγηση το γιατί ήταν κατά της παραδοσιακής ταφής και κηδείας, δηλώνοντας: "Δε θα υπάρξει ταφή. Προτιμώ να πεθάνω."

Αντιθέτως, ο Lagerfeld ζήτησε να αποτεφρωθεί και να ρίξουν τις στάχτες του κοντά σε εκείνες της μητέρας του και του πρώην συντρόφου του Jacques de Bascher, που πέθανε μετά από επιπλοκές από AIDS το 1989.

Κάποτε, ο Lagerfeld είχε αποκαλύψει πως φυλά τις στάχτες της μητέρας του και του Bascher σε ένα "μυστικό" μέρος. "Κάποια μέρα, θα προσθέσουμε τις δικές μου," είχε πει. "Αλλά δε θέλω κηδεία, τίποτα. Κατέφθασα μία μέρα και μία μέρα θα φύγω. Αλλά δε βιάζομαι. Είμαι σαν την Madame Porgès, που έζησε στο Belle Epoque. Όταν πέθανε, ο κόσμος είπε πως ήταν η μοναδική επιζούσα ενός κόσμου του οποίου δεν ήταν κομμάτι. Ε, λοιπόν, εγώ, αυτό είναι, αυτός ο κόσμος, δεν ήμουν ποτέ πραγματικά κομμάτι του [...]."

 

Δείτε ακόμη: Karl Lagerfeld: 18 φωτογραφίες από τη ζωή του θρύλου της μόδας

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.