CELEBRITIES

Barack Obama: «Αν πραγματικά νιώθετε άνετα με τη σεξουαλικότητά σας, δεν χρειάζεται να έχετε οκτώ γυναίκες γύρω σας»


Χριστίνα Γουδρούπη

22 Φεβρουαρίου 2019

abaca_277174_001_1.jpg

Δεν είναι μυστικό ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama είναι μεγάλος οπαδός της hip hop μουσικής. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχει μερικές παρατηρήσεις να κάνει στους δημοφιλείς rappers και στα πρότυπα που δημιουργούν για το νεότερο κοινό τους.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στην οργάνωση My Brother's Keeper, η οποία μάχεται για την βελτίωση της ζωής και την ισότητα ευκαιριών για τους έγχρωμους νέους, ο Obama άσκησε κριτική στην hip-hop κουλτούρα, που συμβάλλει με τον τρόπο της στην αναπαραγωγή των στερεοτύπων. Επισημαίνει ότι είναι δύσκολο για την κοινωνία να παρουσιάσει εικόνες υγιούς και θετικής αρρενωπότητας όταν ένα τόσο μεγάλο μέρος της δημοφιλούς κουλτούρας κάνει τους άντρες να δείχνουν σκληροί, ψυχροί και με απώτερο κίνητρο τα λεφτά και την επιτυχία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“My friends and I started a program to mentor students at the elementary school next door. We helped each other keep the good work going. When I got to Howard I hit the ground running—joining student organizations, getting an internship at the White House during the Obama administration, and becoming a mentee as part of the My Brother’s Keeper initiative, where I had the chance to meet President Obama, ask him for advice, and share what was going on in my life. “Since beginning my mentorship program five years ago, I’ve found a passion for combating disparities and inequalities I see. My mission is to change the world one community at a time. I recently founded my own nonprofit to help out other college students, providing scholarships and highlighting the achievement and impact of minority students across the U.S. ” —Jerron Hawkins, 21, participant at #MBKRising, Washington D.C. (2/3)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Barack Obama (@barackobama) στις

"Μεγάλο μέρος της hip-hop και της rap μουσικής περιστρέφεται γύρω από εμένα να δείχνω ότι έχω περισσότερα λεφτά από εσένα, μπορώ να σε προσβάλλω και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό", λέει ο Obama. "Η ειρωνεία είναι ότι αυτό δείχνει την αδυναμία που νιώθετε".

Συνεχίζει επισημαίνοντας την ασυνέπεια μεταξύ εικόνας και μηνύματος, λέγοντας: "Αν πραγματικά είχατε αυτοπεποίθηση για την οικονομική σας κατάσταση, πιθανόν δε θα φορούσατε μια αλυσίδα τριών κιλών στο λαιμό σας". Με αντίστοιχο τρόπο σχολιάζει και τον τρόπο που οι rappers παρουσιάζουν τη σχέση τους με τις γυναίκες: "Αν πραγματικά νιώθετε άνετα με τη σεξουαλικότητά σας, δεν χρειάζεται να έχετε οκτώ γυναίκες γύρω σας να κάνουν twerk". "Δείχνετε αρκετά πιεσμένοι που πρέπει να δράτε με αυτόν τον τρόπο. Έχω μια γυναίκα με την οποία είμαι πολύ χαρούμενος".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Valentine’s Day to the extraordinarily smart, beautiful, funny, one and only @MichelleObama. It’s true; she does get down to Motown.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Barack Obama (@barackobama) στις

Ο Οbama υπενθύμισε ότι ο ρατσισμός στέλνει το μήνυμα της αδυναμίας και της υποτίμησης, και ότι η υπερβολική και επίμονη επίδειξη του αντίθετου απλώς αναπαράγει το στερεότυπο. "Αυτό είναι παγίδα", είπε ο πρώην πρόεδρος. Το μήνυμά του είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια εποχή που ακόμα και οι ίδιοι οι μαύροι rappers δείχνουν διχασμένοι από τον τρόπο με τον οποίο εκπροσωπούν την κουλτούρα τους.

Δείτε επίσης: Barack & Michelle Obama: Οι αγαπημένες μας στιγμές τους

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.