CELEBRITIES

Idris Elba: Η ιστορία του πιο σέξι άντρα του κόσμου


Χριστίνα Γουδρούπη

23 Φεβρουαρίου 2019

20180824_zap_g203_015_1.jpg

"Είμαι ένας παράξενος, ψηλός, μαύρος άντρας, που δεν ταιριάζει πουθενά ακριβώς".

Με αυτά τα λόγια έχει περιγράψει τον εαυτό του ο Ιdris Elba, ο οποίος ψηφίστηκε το 2018 ως ο πιο σέξι άντρας του πλανήτη. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για αυτόν τον άντρα, ο οποίος θυσίασε την προσωπική του ζωή και την ασφάλειά του, για να κυνηγήσει το όνειρό του.

Ο Idris Elba γεννήθηκε στο Λονδίνο, στις 6 Σεπτεμβρίου του 1972, από γονείς μετανάστες. Ο πατέρας του ήταν από τη Sierra Leone ενώ η μητέρα του είχε γεννηθεί στην Ghana, καταγωγή την οποία ο Elba έχει τιμήσει με δυο τατουάζ (ένα λιοντάρι κι ένα αστέρι αντίστοιχα).

Ως παιδί δηλώνει ότι ήταν "ντροπαλός, καλόβολος, κοκκαλιάρης", ενώ χρειάστηκε να περάσει μια περίοδο σε ειδικό σχολείο, επειδή είχε άσθμα. "Έμαθα πολλά εκεί, πώς να διαχειρίζομαι διαφορετικούς ανθρώπους και να αποκτώ διαφορετικές ικανότητες. Εκεί  άνοιξε κι αναπτύχθηκε η προσωπικότητά μου".

Aπό τα νεανικά του χρόνια έδειξε ενδιαφέρον για την υποκριτική, ενώ παραλλήλος άρχισε να εργάζεται ως DJ. "Eίτε πρόκειται για υποκριτική, είτε για μουσική, η δημιουργικότητα έρχεται από την ίδια πηγή", έχει δηλώσει ο ίδιος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My new track ‘Dream On Dutts’ has been going off in my sets recently… hit the link bio to check it out ⚡️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Idris Elba (@idriselba) στις

Οι πρώτοι του ρόλοι ήταν στη Βρετανική τηλεόραση στα τέλη της δεκαετίας του '90, αλλά η απογείωση της καριέρας του ήρθε με τη συμμετοχή του στην αστυνομική σειρά "The Wire". Στη συνέχεια πέρασε στην κωμωδία παίζοντας στην αμερικάνικη εκδοχή του The Office, ενώ έλαβε εξαιρετικές κριτικές όταν ενσάρκωσε τον σύνθετο χαρακτήρα του αντιήρωα Luther στην ομώνυμη σειρά.- ρόλος που του χάρισε και Χρυσή Σφαίρα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#LuthersBack... Soon @bbcone @bbcamerica #MurdahLovesJohn #Luther

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Idris Elba (@idriselba) στις

Παραλλήλως, ο Εlba άρχισε να εμφανίζεται στη μεγάλη οθόνη. Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε το 1999, και το 2011 έγινε μέρος του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Παρά τις ενστάσεις που υπήρξαν, ενσάρκωσε τη Σκανδιναβική θεότητα Heimdall σε αρκετές ταινίες της μεγάλης εταιρείας. Ίσως ο πιο ξεχωριστός του ρόλος όμως, ήταν αυτός του Nelson Mandela, τον οποίο ο πολύπλευρος ηθοποιός έχει μάλιστα δηλώσει ότι θα ήθελε πολύ να γνωρίσει και να φάει μαζί του. 

Η επαγγελματική του επιτυχία βέβαια, του έχει κοστίσει την προσωπική του ζωή. Με δύο αποτυχημένους γάμους στο ιστορικό του, που του χάρισαν δύο υπέροχα παιδιά, οι σχέσεις του Elba έδειχναν να αποτυγχάνουν. "Η μεγαλύτερη απογοήτευσή μου είναι η προσωπική μου ζωή. Την έχω θυσιάσει για να βρεθώ εδώ που είμαι ως ηθοποιός. Οι σχέσεις μου είχαν υποφέρει πολλά από αυτό".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Father’s Day. @isanelba @riazeblade Win Win @sabrinadhowre.Thank you for making me feel special. I love you. To all Dads.. big up.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Idris Elba (@idriselba) στις

Ωστόσο, υποστηρίζει ότι είναι ίσως ο πιο παρεξηγημένος σύντροφος που υπάρχει, καθώς ο ίδιος δεν έχει υπάρξει κακός προς τις σχέσεις του, "απλώς οι σχέσεις είναι ιδιαίτερα περίπλοκες και ίσως είμαι πολυ επιφυλακτικός".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A night I’ll never forget...congratulations @isanelba you make us so proud! Thank you @viktorandrolf and @cartier

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sabrina Dhowre (@sabrinadhowre) στις

Επειδή όμως μερικές φορές η ζωή βρίσκει διασκεδαστικούς τρόπους να επιφέρει ισορροπίες, ήταν ακριβώς η δουλειά του που έφερε στον Ιdris Elba τη γυναίκα της ζωής του. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας The Mountain Between Us, στα τέλη του 2016, ο Idris Elba γνώρισε την πρώην Μiss Vancouver, Sabrina Dhowre. O Elba δεν μπορούσε να κρύψει τον έρωτά του, κι ο -συνήθως ντροπαλός και κλειστός Elba- άρχισε να κάνει κοινές εμφανίσεις με τη Sabrina και να μιλάει για τα συναισθήματά του.

Παρά τις δηλώσεις που είχε κάνει ότι δεν επρόκειτο να ξαναπαντρευτεί, ο Εlba έκανε πρόταση γάμου στη Sabrina στις 9 Φεβρουαρίου. "Η ζωή δεν είναι για να σκεφτόμαστε τι θα έπρεπε να κάνουμε", δήλωσε σχετικά με αυτό ο ίδιος. "Νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να υιοθετήσουν τη φιλοσοφία ότι το αύριο δεν είναι βέβαιο και πρέπει να το κάνουμε σήμερα. Mπορούμε να το κάνουμε όσο τραβάει η όρεξή μας".

Δείτε ακόμη: Η πρώτη εμφάνιση του Idris Elba και της Sabrina Dhowre

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.