CELEBRITIES

Η υπέροχη ομιλία της Meghan Markle για την Ημέρα της Γυναίκας


The Jennettes

9 Μαρτίου 2019

20190308_zaa_ap2_098.jpg

H Meghan Markle βρέθηκε στο επίκεντρο μιας συζήτησης για γυναικεία ζητήματα στο King's College στο Λονδίνο την Παρασκευή, γεγονός που συνέπιπτε -και όχι τυχαία προφανώς- με τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας.

Η Δούκισσα του Sussex συνομίλησε με διάσημες ακτιβίστριες όπως η Annie Lennox, η Adwoa Aboa, η Julia Gillard, κ.ά. σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το ίδρυμα The Queen's Commonwealth Trust, στο οποίο προσφάτως η Meghan Markle έγινε αντιπρόεδρος. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Meghan μίλησε ανοιχτά για την ιστορία της φιλανθρωπίας και του αλτρουισμού, όπως και τη φορά που επηρέασε την Proctor & Gamble να αλλάξει τη σεξιστική της διαφήμιση - σε ηλικία 11 ετών.

"Για να είμαι ειλικρινής, δε νομίζω ότι στα 11 μου ήξερα τι πραγματικά σημαίνει σεξισμός", είπε η Meghan. "Απλώς ήξερα ότι κάτι μέσα μου μού έλεγε ότι είναι λάθος". Συνέχισε εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο εκείνη η στιγμή επηρέασε την ενήλικη ζωή της. "Στην πραγματικότητα επηρέασε την πορεία μου ώστε να μπορώ να πω ότι, αν υπάρχει λάθος, αν υπάρχει έλλειψη δικαιοσύνης, αν υπάρχει ανισότητα, τότε κάποιος πρέπει να πει κάτι. Και γιατί να μην είμαι εγώ αυτη;"

Στη συνέχεια, η Meghan μίλησε για το πώς τα ταξίδια της με φιλανθρωπικούς οργανισμούς άλλαξαν τον τρόπο που βλέπει τις διακρίσεις απέναντι στις γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο. "Όταν μεγάλωσα αρκετά ώστε να ταξιδέψω, ιδιαίτερα σε αναπτυσσόμενες χώρες, και να δω τι συμβαίνει στο εξωτερικό, αυτό το οποίο πραγματικά μου έκανε εντύπωση ήταν η έλλειψη εκπαίδευσης για τα κορίτσια, και ο αντίκτυπος που είχε αυτό σε πολλά πράγματα", είπε. Αναφερόμενη στους παιδικούς γάμους, τη ροπή στο trafficking και τη σύγχρονη σκλαβιά, εξήγησε ότι αυτή η έλλειψη εκπαίδευσης κοστίζει, εκτός των άλλων, και δισεκατομμύρια δολλάρια κι ανάπτυξη.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Meghan τοποθετείται με σαφήνεια για τις θέσεις της και τις απόψεις της. Παρόλο που δεν επιτρέπεται να εκφράζει πολιτικές απόψεις, εκείνη συνεχίζει να μιλάει ανοιχτά για τις ηθικές της προτεραιότητες και να επισημαίνει τη σημασία της εκπαίδευσης και να μάχεται για ισότητα. 

Δείτε ακόμη: Η Meghan Markle εμφανίστηκε σαν άλλη Jackie O

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.